Οι Κύπριοι δικαστές θα επιτύχουν την κάθαρση




Από ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Τα ψέματα περίσσευσαν στην Κύπρο, στην προσπάθεια των κυβερνώντων και της αντιπολίτευσης του ΑΚΕΛ να επιρρίψουν επί αλλήλων ευθύνες, επιλέγοντας την πλέον δύσκολη στιγμή για το νησί, όπου το μόνο που απαιτείται είναι η ομοψυχία και η ενότητα. Αυτοί που ξέφυγαν εντελώς, και παρουσιάζονται ως να μην είχαν σχέση με την διακυβέρνηση της χώρας, την προηγούμενη πενταετία, είναι τα στελέχη του ΑΚΕΛ. Πρέπει να ομιλούν λιγότερο…

Κοντά σ’ αυτούς, διέπρεψαν και οι γνωστοί και μή εξαιρετέοι αντι-Κύπριοι της Αθήνας οι οποίοι άδραξαν την ευκαιρία για να ξεράσουν όξος και χολή επί των Ελληνοκυπρίων, επειδή η κυπριακή Βουλή απέρριψε την πρώτη απόφαση του «Γιούρογκρουπ», που απαιτούσε «κούρεμα» και των ασφαλισμένων καταθέσεων. Αυτό που έκρυψαν ήταν ότι θα ακολουθούσε την επομένη της θετικής ψήφου η «εξάτμιση» της Λαϊκής και η σταδιακή υποβάθμιση της Τράπεζας Κύπρου. Η υπερψήφιση της πρώτης απόφασης του «Γιούρογκρουπ», ούτε τη Λαϊκή θα έσωζε, ούτε την Κύπρου. Και όποιος υποστηρίζει το αντίθετο ψεύδεται συνειδητά.

Βεβαίως, ούτε η δεύτερη απόφαση ήταν δίκαιη, διότι πλήρωσαν τα σπασμένα οι καταθέτες των δύο τραπεζών, η συντριπτική πλειοψηφία των των οποίων ούτε Ρώσοι ολιγάρχες ήταν, ούτε απατεώνες και λαμόγια. Πλήρωσαν την εμπιστοσύνη τους στο τραπεζικό σύστημα, που ήταν σαθρό και διεφθαρμένο και ελεγχόταν από απατεώνες, οι οποίοι παρουσιάζονται και τιμητές. Είναι θρασύτατοι επειδή μέχρι τώρα γνώριζαν πως η τιμωρία ήταν για τους μικρούς και τους αδύνατους.

Οταν άκουσα τον κ. Αναστασιάδη να ανακοινώνει ότι θα διορίσει ανακριτές και εισαγγελείς, μειδίασα. Διότι και ο ίδιος είναι «παιδί» του κομματικού σωλήνα, το οποίο –από κοινού με τους τραπεζίτες- γονάτισε ένα υπερήφανο και εργατικό λαό, που δεν είχε την παραμικρή ανάμειξη στο πολιτικο-τραπεζικό παιγνίδι. Ο λαός είναι το μεγάλο θύμα των πολιτικών και των τραπεζιτών, οι οποίοι δεν θα επηρεαστούν από την άνευ προηγουμένου κρίση που πλήττει το νησί.

Ομως, όταν πληροφορήθηκα ότι αυτός που κλήθηκε να ηγηθεί της ομάδας των δικαστικών για να αποδώσουν ευθύνες για την τραγωδία, είναι ο πρώην πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Γιώργος Πικής ησύχασα. Οσοι τον γνωρίζουμε είμαστε βέβαιοι πως με την ανακοίνωση του διορισμού του, οι πολιτικοί και οι τραπεζίτες δεν θα κοιμούνται πιά ήσυχοι… Εϊναι ο πλέον ακέραιος δικαστικός που γέννησε ο Ελληνισμός, ο μόνος που μπορεί να σηκώσει στις πλάτες του το τεράστιο αυτό φορτίο. Θα βρεθεί αντιμέτωπος με το διεφθαρμένο σύστημα, που κατέστρεψε το νησί και ακόμα διαφεντεύει τις ζωές των ανθρώπων στην Κύπρο, αλλά θα αντέξει.

Ο κ. Πικής και οι συνεργάτες του δεν πρέπει να σταθούν στις ευθύνες μόνο των τραπεζιτών. Πρέπει να ελέγξουν και τους πολιτικούς και τους συγγενείς τους, πρέπει να αναζητήσουν όσους πόνεσαν το λαό. Η εφημερίδα «Χαραυγή» ισχυρίστηκε ότι «επιχειρηματίας «φυγάδευσε» 22 εκατ. ευρώ από τη Λαϊκή», αφήνοντας υπονοούμενα για στενό συγγενή «υψηλόβαθμου πολιτειακού αξιωματούχου». Πρόκειται για μία βαρύτατη κατηγορία και το εκφραστικό όργανο του ΑΚΕΛ πρέπει να κληθεί να αποδείξει τον ισχυρισμό του. Αν έχει αποδείξεις θα τιναχθεί στον αέρα το εναπομείναν πολιτικό οικοδόμημα.

Οι πολίτες διψούν για την τιμωρία των τραπεζιτών και των πολιτικών που κατέστρεψαν την πατρίδα. Και οι δικαστές που θα αναλάβουν τις έρευνες, είμαι βέβαιος πως δεν θα μας απογοητεύσουν…

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η μείωση του μισθού του κ. Αναστασιάδη κατά 25% είναι ένα καλό, αλλά μικρό βήμα. Ο Πρόεδρος είναι πλούσιος και δεν χρειάζεται τα χρήματα του υπό πτώχευση κράτους.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Ι: Λυπάμαι που θα στεναχωρέσω τους «συντρόφους» του ΑΚΕΛ, αλλλά η προηγούμενη κυβέρνηση του Δημήτρη Χριστόφια έσφαλλε και θα αποδειχθεί πως θα μπορούσε να σώσει την Κύπρο από την τραγωδία εάν δεν άφηνε τον χρόνο να τρέχει μέχρι τις εκλογές, απλά για να μην υπογράψει το Μνημόνιο. Διέπραξε το ίδιο «έγκλημα», όπως και ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος για δέκα μήνες άφησε ακυβέρνητο το ελληνικό καράβι και το έρριξε στα βράχια της Τρόϊκα. Ναι μεν η ιστορία θα γράψει ότι ο κ. Χριστόφιας δεν υπέγραψε το Μνημόνιο, αλλά ο ιστορικός θα τον «κτυπήσει» αλύπητα για την απόφαση του να αδρανήσει αφήνοντας το νησί στα νύχια των δανειστών.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΙΙ: Η ευθύνη του κ. Αναστασιάδη έγκειται στο ότι προεκλογικά υποσχέθηκε ότι θα λύσει όλα τα προβλήματα του λαού, και τα πολλαπλασίασε με την απόφαση αποδοχής της πρώτης απόφασης του Γιούρογκρουπ, χωρίς καμία αντίσταση… Ευθύνεται και για το γεγονός ότι πήγε …άνετος στους φίλους του τους Ευρωπαίους, οι οποίοι του έδωσαν ένα ηχηρότατο μπάτσο, από την ισχύ του οποίου δεν θα συνέλθει ποτέ. Και να με θυμηθείτε… Τώρα που τους έκανε τη δουλειά, θα τον στείλουν στη σύνταξη, επειδή δεν θα μπορέσει να υλοποιήσει το Πρόγραμμα που θα επιβληθεί. Οτι ακριβώς έγινε σε όλο τον κόσμο, με τους προέδρους και πρωθυπουργούς που υπέγραψαν την ένταξη των χωρών τους στον σκληρότατο μηχανισμό του ΔΝΤ…

http://www.philenews.com/

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: