Να ξαναβρούμε τον χαμένο εαυτό μας




Του Πανίκου Παναγιώτου – Φιλελεύθερος

Οι αθώοι πληρώνουν ξανά εγκλήματα άλλων, δικών μας και ξένων. Ψέματα και απάτες οδήγησαν το νησί μας σε μια νέα τραγωδία. Όπως και στην Ελλάδα, δεν θα πεινάσουν και δεν θα αυτοκτονήσουν οι συμμετέχοντες στο διεφθαρμένο πολιτικό και χρηματοπιστωτικό σύστημα. Κάποιοι απ’ αυτούς μπορεί να έχασαν χιλιάδες ευρώ, αλλά έχουν δεμένο τον γάιδαρό τους. Και επειδή ξανακούσαμε υποσχέσεις για να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο, για ποινικούς ανακριτές και για ορισμό επιτροπής αναζήτησης ευθυνών, ο κόσμος δεν πιστεύει πια κανένα και τίποτα.

Η ιστορική εμπειρία και τα διαπλεκόμενα συμφέροντα τον έχουν κάνει καχύποπτο προς πάσα κατεύθυνση. Απαιτεί συγκεκριμένες πράξεις και όχι διακηρύξεις από τη Βουλή, την Κυβέρνηση και τον Γενικό Εισαγγελέα. Τώρα και όχι αύριο. Να κινηθούν με βάση το Σύνταγμα για έσχατη προδοσία και για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Οι καθαροί πολιτικοί και οι έντιμοι πολίτες αυτής της χώρας θα πρέπει να επιμείνουν με θυμό και οργή, γιατί στο τέλος της ημέρας αυτοί θα βιώσουν τις παράπλευρες απώλειες: μαράζι, απελπισία, επιπτώσεις στην υγεία (καρδιακά, εγκεφαλικά, καρκίνος), αυτοκτονίες, εγκληματικότητα, στρατιές ανέργων και μεταναστών, με ότι συνεπάγεται για τις νέες γενιές. Και για όλα αυτά δεν μιλούν ποτέ οι τοκογλύφοι και οι τροϊκανοί. Με τα ανήθικα μνημόνιά τους ισοπεδώνουν κάθε έννοια δικαίου και δημοκρατίας, κάνοντας ακόμη και πειράματα με τις ζωές των ανθρώπων.

Γι’ αυτό, προέχει η αλληλεγγύη και η στήριξη των αδυνάτων για να κρατηθεί ζωντανός και όρθιος ο λαός της Κύπρου. Ο Ελληνισμόs είναι ενιαίοs και αδιαίρετοs. Φορείς τηs Ομογένειαs ξεκίνησαν κινητοποιήσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Απαιτείται βαθιά ενότητα, με δυο ξεκάθαρους στόχους:

Οι εγκληματίες στη φυλακή και οι υπόλοιποι -όλων των αποχρώσεων- σ’ ένα κοινό αγώνα, με ειλικρίνεια και όραμα, για να ξαναδημιουργήσουμε μια υγιή κοινωνία, χωρίς ντόπιους και ξένους μαφιόζους. Για να ξαναβρούμε τον χαμένο εαυτό μας, να ξανακοιταχτούμε στον καθρέφτη και στην ιστορία, να ξανανταμωθούμε με την ανθρωπιά και τη μνήμη μας. Όλοι μαζί μπορούμε. Όχι όμως με τους λερωμένους που κατακρεούργησαν ό,τι πιο αληθινό και όμορφο είχε τούτος ο τόπος.

http://www.philenews.com/

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: