Η Ελλάδα πετυχαίνει τους στόχους της, τόνισε ο Σαμαράς – Έκλεισε η συμφωνία, δόθηκε “πράσινο φως” από την Τρόικα για την δόση




Η Ελλάδα πετυχαίνει πια τους στόχους της,σταθεροποιείται,οι θυσίες πιάνουν τόπο και η θέση μας θωρακίζεται, τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αναφερόμενος στη συμφωνία με την τρόικα.Υπογράμμισε ότι προβλέπονται νέες διευκολύνσεις για την εξόφληση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, με πολύ περισσότερες δόσεις και μεγαλύτερη ευελιξία σε σύγκριση με εκείνο που ίσχυε μέχρι σήμερα και συγκεκριμένες ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ειδικά για τα χαμηλά εισοδήματα.

Ο κ.Σαμαράς ανακοίνωσε ότι η φορολόγηση της Ακίνητης Περιουσίας μέσω λογαριασμών της ΔΕΗ, θα είναι μειωμένη το 2013 κατά 15%. Επίσης ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων που θα ισχύσει από την επόμενη χρονιά, από το 2014, θα είναι ανεξάρτητος από τα τιμολόγια της ΔΕΗ. Παράλληλα, αρχίζει από φέτος και θα ολοκληρωθεί του χρόνου, η διεύρυνση της φορολογικής βάσης.Επίσης, τον Ιούνιο θα εξεταστεί η μείωση και άλλων φορολογικών συντελεστών, όπως είναι ο ΦΠΑ στην
εστίαση.

Επίσης,ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι θα απομακρυνθούν 15 χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι ως τα τέλη του 2014. Από τους οποίους, 4 χιλιάδες ως το τέλος της φετινής χρονιάς. Αυτό το μέτρο αφορά υπαλλήλους που έχουν καταδικαστεί για ποινικά αδικήματα ή για πειθαρχικά παραπτώματα, ή θα φύγουν οικειοθελώς, ή των οποίων οι θέσεις θα καταργηθούν. Πρόσθεσε ότι στη θέση τους θα προσληφθεί ίσος αριθμός νέων παιδιών με κριτήρια αξιοκρατικά.Επισήμανε ότι μόλις πετύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα θα μπορούμε να ζητήσουμε παραπάνω περικοπή του δημοσίου χρέους,γεγονός που θα επιταχύνει την έξοδό μας από την κρίση,ενώ τώρα αρχίσαμε να αλλάζουμε τους όρους της οικονομικής πολιτικής και στόχος μας είναι να βγούμε από την κρίση και από τα «μνημόνια», αλλά να παραμείνουμε στο Ευρώ.

Νωρίτερα,η τρόικα έδωσε πράσινο φως για την ταχεία εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ.ευρώ. Σημειώνεται μάλιστα ότι τα πρόσφατα βήματα που έκαναν οι ελληνικές αρχές υποδεικνύουν ότι οι προθεσμίες του Μαρτίου θα εκπληρωθούν σύντομα και αναφέρει ότι υπάρχει προοπτική σταδιακής επιστροφής στην ανάπτυξη το 2014.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας από το βήμα του συνεδρίου του Economist ανακοίνωσε ότι κυβέρνηση και η τρόικα κατέληξαν σε συμφωνία και διαψεύστηκαν οι προφήτες της καταστροφής και η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία αποκαθίσταται ραγδαία.Υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ,προσθεσε και απαιτείται υπομονή και νηφαλιότητα.

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας λίγο σε εκδήλωση νέων στα ΤΕΙ της Λάρισας. Η Ελλάδα, είπε, πληρώνει τις επιπτώσεις του Μνημονίου, μέσω του οποίου θα αντιμετώπιζε υποτίθεται την
κατάσταση και αυτό που μας σκοτώνει είναι το φάρμακο, και όχι η ασθένεια.Πρόσθεσε ότι μπροστά σε αυτή την κραυγαλέα αποτυχία, η τρόικα και η τρικομματική κυβέρνηση πετάνε στο κρεβάτι του Προκρούστη οτιδήποτε είναι δυνατόν να πετσοκοφτεί και σκύβει το κεφάλι στις απαιτήσεις των ξένων τοποτηρητών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι η ουσία της «διαπραγμάτευσης» στο όνομα της οποίας ορκίζονται κάθε φορά οι κυβερνητικοί εταίροι συνίσταται στο τρίπτυχο: απολύσεις, μειώσεις μισθών και συντάξεων και διάλυση του κοινωνικού κράτους. Διερωτάται τι έχει να πει τώρα το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ για τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων τις οποίες επί μήνες διέψευδαν. Πρόσθέτει πως υπάρχει κάποιο όριο στην κυβερνητική υποκρισία όταν μετά από κάθε συζήτηση με την τρόικα βαφτίζουν το μνημονιακό έγκλημα ως επιτυχία και τους εαυτούς τους ως στυλοβάτες της εθνικής προσπάθειας.

  • Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., με αφορμή τις πρόσφατες ανακοινώσεις της κυβέρνησης, για άμεσες και γενικευμένες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, συνεδρίασε εκτάκτως και αποφάσισε συλλαλητήριο μεθαύριο Τετάρτη στην πλατεία Κλαυθμώνος,στις 12:30 το μεσημέρι.
  • Με ομιλητή τον ανεξάρτητο βουλευτή Ανδρέα Λοβέρδο,πραγματοποιείται το απόγευμα η 1η πολιτική συνδιάσκεψη της ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ.,η οποία αποτελεί το πρώτο ουσιαστικό βήμα για την ίδρυση του νέου πολιτικού φορέα.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: