Ετοιμάζονται να ξεπλυθούν μεταξύ τους…




Του Πανίκου Παναγιώτου, Φιλελεύθερος

Συνηθίσαμε τις προδοσίες. Δεν είναι η πρώτη φορά. Επιχειρούν και πάλι να μας δέσουν τα μάτια. Δεν έχουμε όμως δικαίωμα στη λησμονιά. Δεν μας ταιριάζουν οι αποχρώσεις. Οι θύμησές μας δεν πρέπει να έχουν διαλείμματα. Ο Ελληνισμός υστέρησε από ηγέτες με οράματα. Τα ξύλινα πόδια της ιστορίας και των ανθρώπων μας είναι οι σιωπηλοί μάρτυρες σωρείας βλακωδών επιλογών και ανίκανων χειρισμών.

Η απόφαση του Γιούρογκρουπ ήταν ένα νέο πραξικόπημα. Το πρώτο ήταν από τη χούντα των Αθηνών. Το τωρινό είναι από τα αρπακτικά της Ευρώπης. Τότε, ακολούθησε ο Αττίλας, η κατοχή και ο ξεριζωμός. Σαράντα σχεδόν χρόνια μετά, ο κόσμος της Κύπρου βιώνει ακόμη τις συνέπειες εκείνης της προδοσίας. Σήμερα, ξεκίνησε να βιώνει κάποιες άλλες τραγικές επιπτώσεις μιας νέας προδοσίας, ξανά από δικούς μας και ξένους.

Και όπως πάντα, περισσεύει το ψέμα και η ανειλικρίνεια. Την ίδια στιγμή, οι ένοχοι ετοιμάζονται να ξεπλυθούν μεταξύ τους. Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες πολιτικές και οικονομικές γνώσεις για να διαπιστωθεί σε ποια μονοπάτια σέρνουν την Κύπρο. Έχουν σκοπό να διαλύσουν τον κοινωνικό ιστό της χώρας, να αποδυναμώσουν κάθε φωνή διαμαρτυρίας ενάντια στα απάνθρωπα μνημόνια που θα ακολουθήσουν, να υφαρπάξουν τον πλούτο της θάλασσας -μετά την κλοπή των καταθέσεων στις τράπεζες- και στο τέλος να επιβάλουν τη λύση που τους εξυπηρετεί στο Κυπριακό για να διασφαλίσουν τις οικονομικές και γεωστρατηγικές επιδιώξεις τους.

Είναι καιρός να ανοίξουμε το βιβλίο της ιστορίας μας και να κοιτάξουμε κατάμουτρα την αλήθεια για να δούμε γυμνές τις αιτίες και τις προοπτικές της σημερινής καταστροφής, χωρίς κομματικά περιτυλίγματα και με βάση την κατανόηση του συνόλου της πραγματικότητας. Όσον δεν επέρχεται άμεση κάθαρση και σε καθημερινό επίπεδο διαπιστώνεται ότι συμφέροντα προσώπων, κομμάτων και επιχειρήσεων είναι βαθιά ριζωμένα στην κυπριακή κοινωνία, καμία κυβερνητική πολιτική, κανένα ψήφισμα της Βουλής και καμία δικαστική απόφαση δεν θα εμπνεύσει εμπιστοσύνη και σιγουριά. Αυτό είναι ξεκάθαρο, αλλά θα πρέπει να γίνει σαφές προς το διεφθαρμένο σύστημα του τόπου.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: