Ερωτηματικά για το δικηγορικό γραφείο του Προέδρου της Κύπρου από τη δημοσίευση της Λίστας




Σοβαρά ερωτηματικά  για το δικηγορικό γραφείο του ίδιου του Πρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιαδη  έχουν προκύψει από την δημοσιοποίηση της Λίστας με τα 6 χιλιάδες ονόματα καταθετών που απέσυραν τα χρήματά τους από τη Λαϊκή και την Τράπεζα Κύπρου πριν από το «μοιραίο» Γιούρογκρουπ, γράφει η εφημερίδα “Εθνος της Κυριακής” στο σημερινό της φύλλο. Ολα τα ονόματα δημοσιεύονται στην έντυπη έκδοση του “Εθνους της Κυριακής”, που κυκλοφόρησε την Κυριακή σε όλη την Ελλάδα και εκτάκτως στην Κύπρο.

Η οικογένεια του Πρόεδρου της Δημοκρατίας έχει δώσει ήδη απαντήσεις σε διάφορα δημοσιεύματα. Η κόρη του Έλσα εξήγησε ότι τα ποσά που εμφανίζονται είναι ποσά που πελάτες του δικηγορικού γραφείου έφεραν στην Κύπρο με σκοπό να εξάγουν την επομένη ημέρα προκειμένου να καλύψουν συνήθεις επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Όμως υπάρχουν σοβαρές συμπτώσεις τις οποίες οφείλει να ερευνήσει η Ερευνητική Επιτροπή και η Επιτρπή Θεσμών της κυπριακής Βουλής.

Σύμφωνα με το “ΕτΚ”, η εταιρία Modisanna  Limited έχει διευθυντή την εταιρία Ledra Limited και Imperium Nominees Limited  που παραπέμπουν στο δικηγορικό γραφείο του κ. Αναστασιαδη, με μετόχους σύμφωνα με στοιχεία του Εφόρου εταιριών τις εταιρίες Gemma Management Limited Imperium Nominees Limited, στην οποία ως διευθύντρια δίνεται η κόρη του Pροέδρου της Dημοκρατίας, κ. Ελσα Αναστασιαδη. Αν και από την Προεδρία της Δημοκρατίας  δηλώνεται ότι πρόκειται για απλές δραστηριότητες δικηγορικών γραφείων, η υπόθεση περιπλέκεται καθώς sτην δήλωση πόθεν εσχες πριν από τις εκλογές ο κ. Αναστασιαδης έχει δηλώσει έσοδα και μερίσματα από τις εταιρίες αυτές.

Στην εταιρία Leda Fiduciaries Limited, που δηλώνεται ως διευθυντής της Modisanna Limited ισχυρός άνδρας φέρεται να είναι ο δικηγόρος  Χριστοδουλος Βασιλειαδης, ο οποίος όμως συμπτωματικά εκτός από την επαγγελματική αυτή σχέση με εταιρία που εκπροσωπείται από κοινού με το γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας, εκπροσωπεί και άλλες εταιρίες που ήταν μεταξύ των «τυχερών» που πρόλαβαν να βγάλουν κεφάλαια εκτός Κύπρου.

Οι εταιρίες αυτές έχουν βγάλει από την Κύπρο 69.000.000 ρούβλια, στις 6 και 14 Μάρτιου , και κατόπιν 43.517.000 ευρώ και ακόμη 789.000.000 ρούβλια. Οι ρώσοι πελάτες του γραφείου του κ. Βασιλειαδη ήταν από τους τυχερούς και το ερώτημα είναι αν αυτή η «τύχη» είχε σχέση με την εταιρική σχέση που είχε το δικηγορικό γραφείο με αυτό του νυν Πρόεδρου της Δημοκρατίας…

Η εταιρία Modisanna Ltd έβγαλε συνολικά σε δυο αναλήψεις, στις 6 και 15 Μάρτιου, 13.280.000 δολάρια και 10.930.000 δολάρια με την άλλη εταιρία,  που συνδέεται ο πρόεδρος Αναστασιάδης, την Mabor co Limited, η οποία απέσυρε από την Κύπρο 22.432.000 δολάρια από την 1η έως τις 12 Μαρτίου.

Όσο για την εταιρία  Logicom Public Limited, που απέσυρε 3.249.989 ευρω μόλις στις 13 Μαρτίου , η «σύμπτωση» είναι ότι ο Μιχάλης Σαρρης ήταν στο Δ.Σ. της εταιρίας και δήλωσε ότι παραιτήθηκε από την εταιρεία όταν έγινε υπουργός, όπως παραιτήθηκε και από άλλες εταιρίες, προσθέτοντας ότι οι παραιτήσεις του ήταν είτε μέσω επιστολής την οποία υπέγραφε είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΟΚ

Μια  μεγάλη αποκάλυψη φέρνει στο φως το «Έθνος της Κυριακής» και ο  συνάδελφος ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ. Πρόκειται για την απόρρητη λίστα της  Επιτροπής Θεσμών της κυπριακής Βουλής, με τα 6.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα, τα  οποία το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου, λίγο πριν από το Eurogroup όπου  αποφασίστηκε το «κούρεμα» καταθέσεων, απέσυραν δισ. ευρώ από τις τράπεζες της  Κύπρου.

Την  «άκρη του νήματος» για την αναζήτηση των υπευθύνων και τον καταλογισμό των  ευθυνών, όπου υπάρχουν, για την προνομιακή πληροφόρηση που ενδεχομένως υπήρξε  ώστε κάποιοι να προλάβουν να βγάλουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ εκτός Κύπρου,  πριν από το «κούρεμα» των καταθέσεων, αποτελεί η απόρρητη λίστα των 6.000 ατόμων  που έχει στα χέρια της ήδη η Επιτροπή Θεσμών της κυπριακής βουλής.

Οπως  είχε μεταδώσει πρώτο το Mega Κύπρου – ρεπορτάζ της ΝΑΤΑΣΑΣ  ΙΩΑΝΝΟΥ-μέσα σε 15 ημέρες έκαναν φτερά από τη Λαϊκή και   την Τράπεζα Κύπρου, σχεδόν 4 δισεκατομμύρια ευρώ. Το Mega αποκάλυψε  ότι:

Αναζητώντας   ποιοι κρύβονται πίσω από εταιρείες που φυγάδευσαν κεφάλαια  θα πρέπει  να  γίνει έρευνα εις βάθος για να αποδειχθεί ότι κάποιοι  γνώριζαν. Εταιρίες όπως  MODISANNA LTD, που έβγαλε εκτός Κύπρου πέραν  των 10 εκατ. σε ρούβλια,  οδηγούν και πάλι στο δικηγορικό γραφείο  “ΝΙΚΟΣ ΧΡ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ  AND  PARTNERS. Με  βάση στοιχεία από τον  Εφορο Εταιρειών, η συγκεκριμένη εταιρεία συνδέεται  με συγγενικό  πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας. http://mignatiou.com/?p=1239#ixzz2QMJqwaqT

Όλα  τα ονόματα θα δημοσιευθούν σε 12 σελίδες αποκλειστικά στην έντυπη έκδοση του  «Έθνους της Κυριακής», το οποίο θα κυκλοφορήσει ΕΚΤΑΚΤΩΣ και στην Κύπρο,  ως ειδική έκδοση.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63812341

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: