Ερευνες για την “εισβολή” χάκερς στο λογαριασμό του AP στο Twitter




Το FBI έχει αρχίσει έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί ο τρόπος με τον οποίο άγνωστοι προς το παρόν χάκερς κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στο λογαριασμό που διατηρούν στο Twitter δημοσιογράφοι του ειδησεογραφικού πρακτορείου Associated Press και να αναρτήσουν ένα μήνυμα, σύμφωνα με το οποίο σημειώθηκαν δύο εκρήξεις στον Λευκό Οίκο και ότι ο πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα είχε τραυματιστεί.

Η εκπρόσωπος του FBI, Τζένι Σίρερ, επιβεβαίωσε ότι έχουν ξεκινήσει έρευνες σχετικά με την υπόθεση ωστόσο δεν παρείχε περαιτέρω πληροφορίες. Ο Πολ Κόλφορντ, του οποίου παραβιάστηκε ο λογαριασμός στο Twitter, δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το αναληθές μήνυμα, το οποίο επρόκειτο για «φάρσα» από τους χάκερς. Το AP ανακοίνωσε ότι ο εν λόγω λογαριασμός έχει ήδη κλείσει.

Δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Associated Press ανακοίνωσε στη διάρκεια της ενημέρωσης του εκπροσώπου Τζιμ Κάρνι ότι ένα μήνυμα που μεταδόθηκε μέσω του λογαριασμού του AP στο Twitter και ανέφερε ότι σημειώθηκαν δύο εκρήξεις στο Λευκό Οίκο, ήταν “φάρσα” από χάκερς που απέκτησαν πρόσβαση στο λογαριασμό του πρακτορείου.

Ο εκπρόσωπος του πρακτορείου δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το αναληθές μήνυμα, σύμφωνα με το οποίο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα “τραυματίστηκε”. Άλλοι δημοσιογράφοι που βρίσκονταν στο Λευκό Οίκο τόνισαν ότι δεν αντιλήφθηκαν καμία έκρηξη ενώ ο εκπρόσωπος του Ομπάμα, Τζέι Κάρνεϊ, είπε ότι ο πρόεδρος “είναι καλά”.

Το AP ανέφερε ότι ο λογαριασμός του στο Twitter έγινε στόχος επίθεσης από χάκερς. Ο λογαριασμός έχει ήδη κλείσει. Η “είδηση” που μεταδόθηκε ανέφερε: “Συμβαίνει τώρα: Δύο εκρήξεις στο Λευκό Οίκο και ο πρόεδρος τραυματίστηκε”.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: