Κύπρος: Εκθεση φωτιά της Τράπεζας Ελλάδος φωτίζει τα αίτια για την κατάρρευση της οικονομίας




Το Mega Κύπρου αποκάλυψε έκθεση-φωτιά από το 2009 για την δράση του Ανδρέα  Βγενοπουλου στην Marfin Laiki στην Ελλαδα. Πολλές είναι οι άκρες του νήματος ώστε να φτάσει κανείς στα αίτια και αιτιατά που οδήγησαν την οικονομία της Κύπρου προ της χρεοκοπίας και τη Λαϊκή στο  κλείσιμο, η οποία φόρτωσε δυσβάστακτα βάρη στη Τράπεζα Κύπρου.

Τα αλλεπάλληλα χτυπήματα στο τραπεζικό σύστημα, η χρεοκοπία της Λαϊκής, η  οποία φόρτωσε δυσβάστακτα χρέη στη Κύπρου είναι η αρχή του τέλους μίας  εφιαλτικής περιόδου.

Σύμφωνα με έκθεση φωτιά της Τράπεζας της Ελλάδος, που  παρουσίασε στην εκπομπή του Μega, «Ενημέρωση Τώρα», η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη  Χαραλαμπίδου, φαίνεται ότι κάποιοι γνώριζαν τους κινδύνους και προμήνυαν το τι  θα ακολουθούσε.

Ανάμεσα σε αυτούς, σύμφωνα με στοιχεία φωτιά της έρευνας, είναι και οι  κεντρικοί Τραπεζίτες στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Ύποπτα θεωρούνται και δάνεια εκατομμυρίων ευρώ χωρίς εξασφαλίσεις που  φαίνεται να μοίραζε η Μαρφίν Eγνατία Βανκ, του Ανδρέα Βγενόπουλου, σε νομικά  και φυσικά πρόσωπα, ή σε αμφισβητούμενες οντότητες, για να επενδύσουν κυρίως  σε μετοχές που αιμοδοτούσαν την Μαρφιν Λαική.

Τρανταχτά παραδείγματα τρεις μονές, οι οποίες φαίνεται να συνήψαν δάνεια  εκατομμυρίων ευρώ για να λάβουν μετοχές, ενώ μέρος αυτών των δανείων  πήγαιναν και σε κεφάλαιο κίνησης. Σε μία άλλη περίπτωση μάλιστα υποστηρίζει η  βουλευτής, οι μοναχές στη Μονή Εμμαούς ίσως να μην γνώριζαν τι υπέγραφαν.

ΔΕΙΤΕ το video: http://www.livenews.com.cy/cgibin/hweb?-A=13790&-V=news

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: