Ο Αμερικής Δημήτριος τηλεφώνησε στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο
Του ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΖΟΥΠΑΝΙΩΤΗ

GreekNewsOnline.com

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος είχε χθες στο πλαίσιο της προώθηση της προσπάθειας συμπαραστάσεως προς την Κύπρο, μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ενημέρωσε τον μακαριότατο για την σύσκεψη που έλαβε χώρα στην Αρχιεπισκοπή με ηγετικούς παράγοντες της κυπριακής παροικίας και της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας και έλαβε ουσιαστικές πληροφορίες σχετικά με το ανθρωπιστικό και γενικότερο έργο το οποίο διεξάγει η Εκκλησία της Κύπρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής, κατά την συνεδρίαση αυτή που συμμετείχαν 36 παράγοντες της Ομογένειας, εξεφράσθη ο βαθύς πόνος για την δοκιμασία η οποία επεβλήθη επί του Κυπριακού λαού και ταυτοχρόνως η σταθερή απόφαση συμπαραστάσεως στον εντόνως δοκιμαζόμενο πληθυσμό της Μεγαλονήσου.

Παρά το ότι αναγνωρίζεται ποσοστό ευθύνης για την ανακύψασα κρίση προερχόμενο από διάφορους άλλους παράγοντες, εντούτοις οι εκπρόσωποι της Ομογενείας καταδίκασαν τον τρόπο με τον οποίο διεθνείς οικονομικές δυνάμεις επέβαλαν δυσβάστακτα μέτρα τα οποία θέτουν σε άμεσο κίνδυνο

επιβιώσεως εκατοντάδες χιλιάδων ανθρώπων στην Κύπρο. Κατά την διάρκεια της συνεδριάσεως στιγματίσθηκε η στάση αυτή και τονίσθηκε η ανάγκη αγώνος σε πολλαπλά επίπεδα για την αλλαγή ή την άρση των μέτρων αυτών και τη γενικότερη αντιμετώπιση των σχετικών προβλημάτων.

Στη συνεδρίαση, η οποία διήρκεσε δυόμισι ώρες συμμετείχε τηλεφωνικώς επί μιάμιση περίπου ώρα ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου κ. Γιάννης Κασουλίδης ο οποίος έκανε μια περιγραφή της καταστάσεως, παρουσίασε και εξήγησε τη σειρά μέτρων τα οποία λαμβάνει η Κυπριακή κυβέρνηση εν

όψει της κρίσεως και απάντησε σε σειρά ερωτήσεων των εκπροσώπων της Ομογενείας. Από την όλη συζήτηση προέκυψε η ανάγκη συμπαραστάσεως με μέτρα τα οποία αναφέρονται είτε σε κάλυψη άμεσων ανθρωπιστικών αναγκών (τρόφιμα, φάρμακα, κτλπ), είτε σε καθαρά οικονομική ενίσχυση, η

οποία μπορεί να περιλαμβάνει αναπτυξιακά προγράμματα στους τομείς τεχνολογίας, γεωργίας και επενδύσεων. Επιπλέον, ελέχθη ότι απαιτείται εξαιρετική προσοχή στην οποιαδήποτε εμπλοκή του εκκρεμούντος εθνικού θέματος της Κύπρου υπό τις παρούσες συνθήκες.

Τονίσθηκε επίσης, ότι η όλη διαδικασία ανθρωπιστικής συμπαραστάσεως πρέπει να γίνει μέσω της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής και της διασυνδέσεώς της με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου. Το έργο της ειδικής αυτής συσκέψεως θα συνεχισθεί με νέα συνάντηση η οποία θα γίνει μετά το Πάσχα.

http://www.greeknewsonline.com/?p=25498

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal