Γιατί δεν καλεί ο εισαγγελέας τον κ. Πάγκαλο για να αποκαλύψει πως θα “θάψει» τον Ακη;
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος, που “διευθέτησε” και το καθεστώς των Ιμίων με τρόπο που έδωσε την ευκαιρία στην Τουρκία να αμφισβητεί την ελληνικότητα των βραχονησίδων, υπενόησε ότι γνωρίζει στοιχεία τα οποία εάν κληθεί να τα καταθέσει θα “θάψει” τον πρώην σύντροφό του Ακη Τσοχατζόπουλο. Ο κ. Πάγκαλος αντέδρασε με τον τρόπο αυτό, όταν έλαβε κλήση από τον δικηγόρο Αλέξη Κούγια, που αντιπροσωπεύει τον πρώην υπουργό Αμυνας, κάνοντας λόγο για φιγούρες.

Σε άλλες σοβαρές χώρες, η δήλωση αυτή του κ. Πάγκαλου, θα κινητοποιούσε εισαγγελείς και δικαστές, που θα τον έσερναν στο δικαστήριο για να καταθέσει όλα όσα γνωρίζει για την υπόθεση. Διότι, σύμφωνα με τη δήλωση του, είτε γνωρίζει προφανώς και άλλες υποθέσεις διαφθοράς, στις οποίες συμμετείχε ο κ. Τσοχατζόπουλος, είτε έχει στοιχεία για την υπόθεση για την οποία δικάζεται.

Προκαλεί κατάπληξη η προσπάθεια πρώην υπουργών και μεγαλοστελεχών του ΠΑΣΟΚ να αποστασιοποιηθούν πλήρως από τον πρώην σύντροφό τους, ο οποίος ισχυρίζεται ότι δεν έλαβε μόνος του τις αποφάσεις για τους εξοπλισμούς.

«Αν με αναγκάσουν βιαίως να καταθέσω, θα τον “θάψω”», είπε ο κ. Πάγκαλος και πρόσθεσε: “Με ενοχλεί, ως συνταξιούχος δικηγόρος μιλώ, όταν οι εν ενεργεία δικηγόροι κάνουν φιγούρες, κινήσεις για το θεαθήναι. Αυτή η εξώδικος πρόσκληση που πήρα εγώ από τον κ. Κούγια που υπερασπίζεται τον Άκη Τσοχατζόπουλο, είναι εντελώς άνευ αντικειμένου. Κανείς δεν μπορεί να αναγκάσει μάρτυρα υπερασπίσεως να προσέλθει. Μάρτυρα κατηγορίας μπορεί ο εισαγγελέας να εισαγάγει βιαίως. Αν εμένα με αναγκάσουν βιαίως να καταθέσω ως μάρτυρας υπεράσπισης του Άκη, θα τον “θάψω”, είπε στo ΒήμαFM.

Ο κ. Πάγκαλος δήλωσε το πρωί της Τρίτης ότι «είναι πολύ εύκολο να πας σε αυτούς που θα στο πουλήσουν (τον εξοπλισμό) και να τους πεις “για να φέρω την εισήγηση αυτή, και να την προωθήσω δραστήρια, έχω ανάγκη από ορισμένα χρήματα”. Είχε και παράπονο (ο Άκης) και μου το είχε πει κατά καιρούς. “Ό,τι και να κάνω, είσαι εναντίον μου”. Υπάρχουν άνθρωποι αυτή τη στιγμή μέσα στο ΠΑΣΟΚ, που είναι τώρα στελέχη και βουλευτές εν ενεργεία, που κάθε φορά που εμφανιζόταν ο Τσοχατζόπουλος, τον υποστήριζαν. Αν οι επιλογές τους είχαν γίνει δεκτές από το ΠΑΣΟΚ, ο Άκης Τσοχατζόπουλος θα είχε γίνει πρωθυπουργός της χώρας. Και δεν τολμώ να σκεφτώ τι θα είχε κάνει ως πρωθυπουργός της χώρας, σε ποια θέση θα ήταν το κόμμα, το πολιτικό σύστημα και η χώρα γενικότερα».

Για την υπόθεση Κικίλια, ο κ. Πάγκαλος είπε ότι «θεωρώ αδέξιο το χειρισμό Κικίλια. Αν υπήρχε τέτοιο θέμα, έπρεπε να τεθεί μεγάλο μέρος των οργανισμών αυτών, να γίνουν εισηγήσεις από όλους τους υπουργούς που έχουν πρόβλημα με τον εκπρόσωπο ή πρόεδρο ή επί κεφαλής του κάθε οργανισμού. Θεωρώ ότι δεν έπρεπε να ζητήσει ο Υπουργός (την παραίτηση). Έπρεπε να πάει τον πρωθυπουργό να πει ότι έχει πρόβλημα με τον Κικίλια. Ο πρωθυπουργός βέβαια κρίνεται. Όταν ο λαός είναι σοβαρός και δεν ψηφίζει φασίστες της Χρυσής Αυγής, τρελιάρες του ΣΥΡΙΖΑ και ψεκασμένους του Καμμένου, κάνει τις επιλογές του, τιμωρεί και επιβραβεύει συμπεριφορές», κατέληξε ο κ. Πάγκαλος.

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal