Μετά τις εθνικές εκλογές οι διαγωνισμοί στο ΛΣ, η απάντηση Κουβέλη στον Πλακιωτάκη

File Photo: O υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές




«Η ΝΔ και ο κ. Πλακιωτάκης είναι τόσο έτοιμοι να… κυβερνήσουν που δεν γνωρίζουν ότι τα ΦΕΚ για τη διαδικασία προσλήψεων για Δοκίμους Σημαιοφόρους και Λιμενοφύλακες στο Λιμενικό Σώμα αφορούν υπουργικές αποφάσεις, που είναι ενταγμένες στον Νόμο 4597/2019 και ότι οι σχετικοί διαγωνισμοί θα πραγματοποιηθούν μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου». Αυτό αναφέρει σε σημερινή δήλωσή του ο υπουργός Ναυτιλίας, Φώτης Κουβέλης.

  • Με αφορμή ανακοίνωση του τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της ΝΔ, Γιάννη Πλακιωτάκη, νωρίτερα, ο οποίος έκανε λόγο για ανάκληση των αποφάσεων του υπουργού Ναυτιλίας, σχετικά με διαδικασία προσλήψεων στο ΛΣ την επόμενη των εκλογών, ο κ. Κουβέλης τονίζει ότι «η ΝΔ και ο κ. Πλακιωτάκης κατηγορούν την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για “παλαιοκομματισμό”, αλλά δεν νοιώθουν την ανάγκη να αναφέρουν ότι για πρώτη φορά η εισαγωγή των υποψηφίων στις παραγωγικές Σχολές του Λιμενικού θα γίνει με τον πλέον αδιάβλητο τρόπο, προκειμένου να καλυφθεί μέρος των κενών οργανικών θέσεων». Επίσης, σημειώνει ότι οι τοποθετήσεις προξενικών λιμεναρχών και προϊσταμένων υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος γίνονται κάθε χρόνο τον μήνα Μάιο, αφότου έχει ολοκληρωθεί ιεραρχικά όλη η υπηρεσιακή διαδικασία.
  • Εξάλλου, ο κ. Κουβέλης επισημαίνει ότι οι αποσπάσεις υπηρετούντων στο ΛΣ γίνονται διαρκώς, με βάση τις υπηρεσιακές ανάγκες αλλά και προβλήματα(υγείας, οικογενειακά, οικονομικά) που μπορεί να έχουν οι ενδιαφερόμενοι.

«Ο καθένας έχει την πολιτική και προσωπική του διαδρομή και για αυτήν κρίνεται. Σε μία χώρα μεγάλη, μα μικρή σε πληθυσμό, όπου όλοι σχεδόν γνωριζόμαστε» υπογραμμίζει ο υπουργός Ναυτιλίας απαντώνας σε αναφορές του κ. Πλακιωτάκη περί «κήνσορα της Αριστεράς» και «αδυναμίας αντίστασής του στον πειρασμό του ρουσφετιού και τακτοποίησης της αριστερής νομενκλατούρας».

07/06/2019
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ρουσφέτια Κουβέλη στο Ναυτιλίας καταγγέλλει η ΝΔ: Θα ανακληθούν, δηλώνει ο Πλακιωτάκης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: