Η Τουρκία αναβαθμίζει υποβρύχια του Πακιστάν, του ναυπηγεί πλοία, προωθεί κορβέτες




Σύμφωνα με την τουρκική STM το Πακιστάν υπέγραψε συμβόλαιο για την αναβάθμιση του δεύτερου από τα τρία του υποβρύχια Agosta 90B.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μετά από ανακοίνωση της Kelvin Hughes ότι το Πακιστάν προμηθεύτηκε και δεύτερο ραντάρ LPI SharpEye (low probability-of-intercept) για τα υποβρύχια Agosta 90B.

Το πακιστανικό υπουργείο Στρατιωτικών Προμηθειών και η τουρκική STM κατέληξαν σε τελική συμφωνία για την αναβάθμιση υποβρυχίων Agosta 90B τον Ιούνιο του 2016.

Το πρώτο αναβαθμισμένο υποβρύχιο, το PNS Khalid, θα παραδοθεί το 2020 με τα άλλα δύο να ακολουθούν 12 μήνες αργότερα. Η Kelvin Hughes αποκάλυψε, από την πλευρά της, ότι το δεύτερο υποβρύχιο που θα αναβαθμιστεί είναι το PNS Saad, οι εργασίες επί του οποίου θα ξεκινήσουν το 2019.

Το Πακιστάν υπέγραψε το συμβόλαιο αγοράς των τριών υποβρυχίων το 1994. Το πρώτο από αυτά παραδόθηκε το 1999. Τα άλλα δύο παραδόθηκαν το 2003 και 2006. Στα υποβρύχια αυτά θα προστεθούν και άλλα οκτώ της κλάσης Hangor που προμηθεύεται από τον Κίνα.

Η τουρκική STM, πέραν των υποβρυχίων, ναυπηγεί ένα νέο τάνκερ εκτοπίσματος 17.000 t. για το πακιστανικό ναυτικό και ένα υδρογραφικό-ωκεανογραφικό σκάφος, ενώ προωθεί την πώληση τεσσάρων κορβετών κλάσης MILGEM.

defense-aerospace

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: