“Βολές” Σπυράκη κατά της κυβέρνησης για τη Novartis: Η σκωπτική απάντηση του Μαξίμου




Νέα πολιτική κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας ξέσπασε με αφορμή το θέμα της Novartis.

Η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών τόνισε πως «υπάρχουν έγγραφα τα οποία έχουν διαβιβαστεί ήδη στη Βουλή και στα οποία καταγγέλλεται ότι υπάρχει ζημιά του Δημοσίου 40.000.000 ευρώ και επιβάρυνση των ασφαλισμένων 100.000.000 ευρώ από την τιμολόγηση ενός φαρμάκου για τον κ. Ξανθό και τον αναπληρωτή του τον κ. Πολάκη».

Η Μαρία Σπυράκη αναφερόμενη στο αίτημα του κόμματός της για προανακριτική επιτροπή κατά των κυρίων Ξανθού, Πολάκη και Κουρουμπλή υπογράμμισε πως ο τελευταίος είχε παραλείψει να τιμολογήσει φάρμακα με αποτέλεσμα να υπάρξει αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης για το έτος 2015.

«Ζητάμε, λοιπόν, να διερευνηθούν. Και θυμίζουμε στον Πρωθυπουργό την ύπαρξη της πολιτικής ευθύνης, την οποία ο ίδιος ανέφερε», είπε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

Το Μαξίμου σχολίασε σκωπτικά μέσω κύκλων αναφέροντας πως «θα ήταν αστείο εάν δεν ήταν τραγικό η κυρία Σπυράκη να μιλά για υπουργούς που υπάρχουν ενδείξεις ότι εμπλέκονται σε σκάνδαλα».

«Της υπενθυμίζουμε ότι είναι εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος που έχει για πρόεδρο τον κ. Μητσοτάκη, αντιπρόεδρο τον ‘Αδωνι Γεωργιάδη, πραγματικό αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά και γραμματέα τον Λευτέρη Αυγενάκη. Τις πομπές τους τις γνωρίζει το πανελλήνιο» προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Συνεχίζοντας το σχολιασμό τους σημειώνουν «όσο για την προσπάθεια φθηνού αντιπερισπασμού με δήθεν σκάνδαλα υπουργών της σημερινής κυβέρνησης, έχει αρχίσει να λαμβάνει χαρακτηριστικά κωμωδίας. Θα έχουν την ευκαιρία να το διαπιστώσουν τόσο στη Βουλή όσο και στην Προανακριτική Επιτροπή που φοβικά καταψήφισαν για το σκάνδαλο Novartis» υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές στο σχόλιο τους.

01/03/2018 14:40
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: