Τζέφρι Πάιατ: Ελπίζουμε σε ταχεία επιστροφή των δύο στρατιωτικών από την Τουρκία




Τη στήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες της Ελληνικής κυβέρνησης για να επιστρέψουν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί από την Τουρκία εξέφρασε με δήλωσή του ο Αμερικανός πρέσβης.

«Οι ΗΠΑ είναι πλήρως προσηλωμένες στο θέμα των δύο στρατιωτικών, είμαστε πολύ υποστηρικτικοί στην προσέγγιση που έχει η κυβέρνηση Τσίπρα για την διατήρηση της επικοινωνίας με την Τουρκία και ελπίζουμε ότι το θέμα αυτό θα επιλυθεί ταχέως», είπε ο Τζέφρι Πάιατ από την Ανδραβίδα όπου μετέβη για να παρακολουθήσει τμήμα της άσκησης Ηνίοχος 2018.

Στο μεταξύ στις δηλώσεις του ο κ. Πάιατ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι είναι «πολύ χαρούμενος» που βρίσκεται ξανά στην Ανδραβίδα και «πολύ υπερήφανος» που η αεροπορική δύναμη των ΗΠΑ μετέχει για άλλη μια φορά στην Ηνίοχος ’18. «Αυτή», είπε, «έχει γίνει μια σημαντική πολυεθνική άσκηση με ευρεία συμμετοχή από την Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο, το οποίο αντανακλά τη φιλοδοξία μας για την Ελλάδα ως μια χώρα που οικοδομεί γέφυρες, ως ένας πυλώνας περιφερειακής σταθερότητας».

«Βρισκόμουνα», πρόσθεσε, «στην Σούδα χθες, με το USS Carney και τον υποδιοικητή της Ευρωπαϊκής Διοίκησης στη διάρκεια ενημέρωσης για τη συμμετοχή του Carney στην άσκηση Άρτεμις (Artemis Strike) με τους Ισραηλινούς εταίρους μας, επομένως είναι ωραίο που έχουμε δύο διαδοχικές ευκαιρίες που να δείχνουν την σημασία της συνεργασίας μας με την Ελλάδα, την μεγάλη ικανότητα των Ελλήνων συμμάχων μας και την σύγκλιση των στρατηγικών μας συμφερόντων».

20/03/2018 12:04
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: