Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες από την ομηρία στη Γαλλία: Νεκρός και ο 25χρονος δράστης




Ένας 25χρονος Γάλλο-μαροκινός είναι σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο δράστης της αιματηρής ομηρίας σε σούπερ μάρκετ της πόλης Τρεμπ στη νότια Γαλλία, ο οποίος έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών, όπως επιβεβαίωσε και ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας.

Αμέσως μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής ο Γάλλος Πρόεδρος δήλωσε πως όλα δείχνουν ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση αλλά απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο και να μπει σε λεπτομέρειες.

Η νέα τρομοκρατική επίθεση σε γαλλικό έδαφος ξεκίνησε όταν λίγο μετά τις 13:00 (ώρα Ελλάδος) στην πόλη Καρκανσόν ο νεαρός ένοπλος σκότωσε τον επιβάτη ενός αυτοκινήτου και τραυμάτισε τον οδηγό, έκλεψε το όχημα και στη συνέχεια άνοιξε πυρ κατά ομάδας αστυνομικών τραυματίζοντας ευτυχώς ελαφρά.

Ακολούθησε καταδίωξη και ο 25χρονος μπήκε στο σούπερ μάρκετ πυροβολώντας και σκοτώνοντας τουλάχιστον δύο ανθρώπους, ενώ συνέλαβε όλους τους υπόλοιπους ως ομήρους.

Άμεσα η περιοχή αποκλείστηκε από την αστυνομία, ενώ επί τόπου έφτασαν οι ειδικές δυνάμεις της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας καθώς από την πρώτη στιγμή υπήρχαν πληροφορίες ότι ο δράστης είχε δηλώσει πιστός του Ισλαμικού Κράτους.

Πηγή: via Twitter Από την πρώτη στιγμή στο σημείο έσπευσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Ζεράρ Κολόμπ κοινοποιώντας μάλιστα την ενέργειά του αυτή στο twitter.

Πηγές προσκείμενες στις έρευνες ανέφεραν ότι ο 25χρονος μιλώντας με τους διαπραγματευτές της αστυνομίας είχε ζητήσει την απελευθέρωση του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο οποίος θεωρείται ο εγκέφαλος των επιθέσεων στο Παρίσι.

Τελικά οι ειδικές δυνάμεις εισέβαλαν στο κατάστημα και εκτέλεσαν τον δράστη απελευθερώνοντας τους ομήρους.
Ωστόσο παρά την επιτυχημένη επιχείρηση εγείρονται σημαντικά ερωτήματα για την ασφάλεια στη Γαλλία καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης είχε απασχολήσει τις Αρχές και βρισκόταν σε λίστα υπόπτων .

Αξίζει δεν να σημειωθεί ότι η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην οποία είχε κηρυχθεί η Γαλλία έληξε μόλις τον περασμένο Νοέμβριο και μέσα σε πέντε μήνες σημειώθηκε η πρώτη τρομοκρατική ενέργεια από ισλαμιστή.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: