Το Βερολίνο εκτιμά ότι μπορούν ακόμη να αποφευχθούν οι δασμοί που προωθεί ο Τραμπ




Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ εκτίμησε σήμερα ότι είναι ακόμη πιθανό να αποφευχθεί την τελευταία στιγμή η επιβολή δασμών στον χάλυβα και το αλουμίνιο, τους οποίους έχει ανακοινώσει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

«Πιστεύω ότι έχουμε πραγματικά μια ευκαιρία να αποφύγουμε να τεθούν σε ισχύ (οι δασμοί), αν οι ΗΠΑ και η Γερμανία είναι διατεθειμένες να αναγνωρίσουν από κοινού τι είναι σημαντικό», δήλωσε ο Άλτμαϊερ μιλώντας στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Γερμανίας ARD.

«Αξίζει να πολεμήσουμε ως το τελευταίο λεπτό» εξαιτίας των όσων διακυβεύονται σε επίπεδο θέσεων εργασίας στις βιομηχανίες του χάλυβα και του αλουμινίου, πρόσθεσε.

Ουάσινγκτον και ΕΕ ανακοίνωσαν χθες ότι θα προσπαθήσουν να καταλήξουν σε μια κοινά «αποδεκτή» λύση στο θέμα των δασμών το συντομότερο δυνατό.

Την ώρα που οι δασμοί στον χάλυβα και το αλουμίνιο, τους οποίους έχει ανακοινώσει ο Τραμπ, αναμένεται να τεθούν σε ισχύ αύριο, ο Άλτμαϊερ έκανε λόγο για έναν «απειλητικό πόλεμο νεύρων» τις τελευταίες ώρες πριν την εφαρμογή αυτών των τιμωρητικών μέτρων.

22/03/2018 09:36
ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP- Reuters
Φρανκφούρτη, Germany

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: