“Το χρυσό στο Παγκόσμιο, είναι καλός οιωνός για τους Ολυμπιακούς”, δήλωσε ο Πετρούνιας




Με το χρυσό μετάλλιο από το Παγκόσμιο Κύπελλο του Μπακού κρεμασμένο στο στήθος και γεμάτος με χαμόγελο, έφθασε στην Αθήνα ο Λευτέρης Πετρούνιας. Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι είναι ο κορυφαίος αθλητής της υφηλίου στο αγώνισμα των κρίκων, καθώς δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στους αντιπάλους του, στην διοργάνωση που ολοκληρώθηκε στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν.

Το αεροσκάφος που μετέφερε τα μέλη της ελληνικής αποστολής, προσγειώθηκε το πρωί στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και μαζί με τον Πετρούνια, επέστρεψε ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, που πήρε την 4η θέση στον τελικό των κρίκων, ο Βλάσης Μάρας, που ήταν 4ος στο μονόζυγο, και η «μικρή» Εβελίνα Μάγια, η οποία στην πρώτη εμφάνισή της σε μια μεγάλη διοργάνωση της κατηγορίας γυναικών, είχε διπλή συμμετοχή σε τελικούς και κατέλαβε την 4η θέση στις ασκήσεις εδάφους και την 7η στην δοκό ισορροπίας.

«Τρίτη φορά που φεύγω νικητής από το Μπακού», ήταν τα πρώτα λόγια του Πετρούνια και συνέχισε: «Έχουμε κάνει πολύ μεγάλες αλλαγές στο πρόγραμμά μου και φαίνεται ότι πάει καλά. Αυτό το νέο πρόγραμμα σχεδιάζω να παρουσιάσω και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, εφόσον έχω την υγεία μου. Όταν φτάσαμε στο Αζερμπαϊτζάν είχα πυρετό, γύρω στο 38. Είχα και κάποια προβλήματα με τους ώμους μου, γενικά είχαμε διάφορα θέματα να αντιμετωπίσουμε, γι’ αυτό χαίρομαι περισσότερο που καταφέραμε να παρουσιάσουμε στο Μπακού ένα καινούριο πρόγραμμα μετά από τέσσερα χρόνια. Είναι ένας πολύ καλός οιωνός στο δρόμο μας για το Τόκιο».

Και συμπλήρωσε: «Υπάρχουν πολλά που μπορείτε να περιμένετε από εδώ και πέρα, από εμένα, αλλά και από τους άλλους αθλητές της ομάδας. Έχουμε όρεξη και θέληση, έχουμε υλικό, όπως τον Κωνσταντινίδη, που έχει αρχίσει να με συνοδεύει στους τελικούς των κρίκων και εύχομαι να ακολουθήσει τα ίδια βήματα».

Χθες σε ένα ωραίο πρόγραμμα, στις ασκήσεις εδάφους, η Ιωάννα Ξουλόγη κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. Η πρωταθλήτρια της ενόργανης συγκέντρωσε 12,733 βαθμούς. «Ο επιμένων νικά -δήλωσε. Όλα πήγαν καλά και είμαι ευχαριστημένη. Στη δοκό, βέβαια, είχα αρκετές αστάθειες και δε μου βγήκε το πρόγραμμα όπως θα ήθελα, αλλά το πάλεψα μέχρι τέλους. Ακολουθούσε ο αγώνας στο έδαφος. Εκεί πήγα με δυνατή ψυχολογία, χωρίς άγχος, απλά ήθελα να χαρώ τη συμμετοχή μου. Παρόλη την κούραση και την ένταση του αγώνα, το χάρηκα πολύ το πρόγραμμα μου. Ήθελα απλά να βγω στο ταπί και να κάνω αυτό που ξέρω… Και το κατάφερα. Όλα πήγαν καλά.

Ο Βλάσης Μάρας ανέφερε: «Ήταν πολύ κοντά το μετάλλιο, αλλά ο πρωταρχικός μου στόχος ήταν να αποτελέσει για μένα αυτός ο αγώνας ένα καλό τεστ, μία καλή προπόνηση ενόψει της συνέχειας. Έρχονται πολύ δύσκολες διοργανώσεις, στις οποίες θα πρέπει να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό και γι’ αυτές προετοιμαζόμαστε. Είναι γεγονός ότι κάποια από τα νέα μέλη της Εθνικής, όπως η Μάγια, θα μπορούσαν να είναι παιδιά μου. Φέτος μπαίνω στα 31 χρόνια αγωνιστικής δράσης, είναι κι αυτό ένα ρεκόρ για μένα και ελπίζω να το μεγαλώσω κι άλλο. Όρεξη υπάρχει, θέλουμε να υπάρχει και λίγη υποστήριξη παραπάνω από την Πολιτεία, αλλά σε κάθε περίπτωση εμείς προσπαθούμε να βγάζουμε τον καλύτερο εαυτό μας μέσα στο στάδιο, για να μπορούν όλοι οι Έλληνες να μας βλέπουν και να νιώθουν υπερήφανοι».

Η Εβελίνα Μάγια, η οποία σε δύο εβδομάδες θα κλείσει τα 16 της χρόνια, είπε για την εμπειρία της συμμετοχής στο Παγκόσμιο Κύπελλο: «Παρότι είχα άγχος, το αντιμετώπισα και πήγα αρκετά καλά. Ήθελα πολύ να μπω σ’ έναν τελικό και κατάφερα να προκριθώ σε δύο. Είναι πολύ όμορφο το να έχεις δίπλα σου στον αγώνα, αλλά και στις καθημερινές προπονήσεις, κορυφαίους αθλητές όπως ο Πετρούνιας και ο Μάρας, που τους θαυμάζεις και σε εμπνέουν».

19/03/2018 13:01

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: