Θανατική ποινή για τον 19χρονο μακελάρη του Πάρκλαντ, η πρόταση των εισαγγελέων

File Photo: Nikolas Cruz appears in court for a status hearing before Broward Circuit Judge Elizabeth Scherer in Fort Lauderdale, Florida, USA, 19 February 2018 (reissued 07 March 2018). Cruz was formally charged on 07 March 2018 with 17 counts of first-degree murder in the mass shooting at Marjory Stoneman Douglas High School in Parkland, Florida. EPA,MIKE STOCKER, POOLFile Photo: Nikolas Cruz appears in court for a status hearing before Broward Circuit Judge Elizabeth Scherer in Fort Lauderdale, Florida, USA, 19 February 2018 (reissued 07 March 2018). Cruz was formally charged on 07 March 2018 with 17 counts of first-degree murder in the mass shooting at Marjory Stoneman Douglas High School in Parkland, Florida. EPA,MIKE STOCKER, POOL

Την επιβολή της θανατικής ποινής σε βάρος του Νίκολας Κρουζ, του 19χρονου που άνοιξε πυρ και σκότωσε 17 ανθρώπους πριν από ένα μήνα σε λύκειο του Πάρκλαντ, προτίθενται να ζητήσουν οι εισαγγελικές αρχές της Φλόριντα.

Ο Κρουζ αναμένεται να εμφανιστεί αύριο ενώπιον του δικαστηρίου όπου θα απαγγελθεί επισήμως το κατηγορητήριο σε βάρος του. Κατηγορείται για 17 ανθρωποκτονίες από πρόθεση. Οι δικηγόροι του ανέφεραν ότι ο Κρουζ θα αποδεχθεί να δηλώσει ένοχος με αντάλλαγμα να αποφύγει την θανατική καταδίκη.
Σε θεωρητικό επίπεδο, είναι πιθανό το ενδεχόμενο μιας επαναδιαπραγμάτευσης της ποινής του, παρά το γεγονός ότι οι εισαγγελείς της Φλόριντας δήλωσαν ότι προκρίνουν την επιβολή της εσχάτης των ποινών.
Την ίδια ώρα, ο Μάικλ Σατζ, ο εισαγγελέας της κομητείας του Μπρόουαρντ, δήλωσε πεπεισμένος ότι η κατηγορούσα αρχή θα αποδείξει πως οι ανθρωποκτονίες που διέπραξε ο Κρουζ είναι «ιδιαζόντως ειδεχθείς, αποτρόπαιες και σκληρές». Η ημερομηνία διεξαγωγής της δίκης του Νίκολας Κρουζ, δεδομένου ότι θα κριθεί ψυχικά διαυγής για να παραστεί σε δίκη, δεν έχει οριστεί.

Φόρος τιμής στα θύματα

Στο μεταξύ, αύριο, ένα μήνα μετά το μακελειό, δεκάδες χιλιάδες Αμερικανοί μαθητές αναμένεται να αποχωρήσουν και να απουσιάσουν για 17 λεπτά από τις τάξεις τους για να αποτίσουν φόρο τιμής στη μνήμη των θυμάτων, αλλά και απευθύνουν έκκληση προς τους πολιτικούς της χώρας να λάβουν μέτρα κατά της διακίνησης των όπλων.

13/03/2018 21:28
ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP- Reuters
Μαϊάμι, ΗΠΑ

Be the first to comment on "Θανατική ποινή για τον 19χρονο μακελάρη του Πάρκλαντ, η πρόταση των εισαγγελέων"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*