Συγκρατημένη αισιοδοξία από Τραμπ και Μουν Τζε-ιν για την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας




Δίαυλος επικοινωνίας έχει ανοίξει για την αποκλιμάκωση των εντάσεων στην κορεατική χερσόνησο, μετά την επικοινωνία που είχαν σήμερα, Ντόναλντ Τραμπ και Μουν Τζε-ιν, αλλά και τη σπάνια επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας, στην Στοκχόλμη.

Σε τηλεφωνική συνδιάλεξη, που είχαν σήμερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο Νοτιοκορεάτης ομόλογός του Μουν Τζε-ιν διατύπωσαν από κοινού την άποψη ότι η Βόρεια Κορέα θα έχει «ένα καλύτερο μέλλον», εάν ακολουθήσει «το σωστό δρόμο» προς την αποπυρηνικοποίηση, όπως έγινε γνωστό από τον Λευκό Οίκο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ «επανέλαβε την πρόθεση του να συναντήσει τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν έως τα τέλη Μαΐου» και εξέφρασε, μαζί με τον Μουν Τζε-ιν, «συγκρατημένη αισιοδοξία για τις πρόσφατες εξελίξεις».

Συνεχίζονται αύριο οι συνομιλίες Σουηδίας- Β. Κορέας
Οι συνομιλίες μεταξύ της Σουηδίας και της Βόρειας Κορέας στη Στοκχόλμη θα συνεχιστούν αύριο, Σάββατο, αφού αρχικά επρόκειτο να ολοκληρωθούν έως το βράδυ της Παρασκευής, είπε μια πηγή με γνώση της κατάστασης.
Η Σουηδία δηλώνει ότι είναι έτοιμη να αναλάβει δράση για να διευκολύνει την αποκλιμάκωση των εντάσεων στην κορεατική χερσόνησο. «Οι συνομιλίες θα συνεχιστούν αύριο» επισήμανε η πηγή.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας Ρι Γιονγκ Χο αφίχθη στη σουηδική πρωτεύουσα χθες για συνομιλίες με την Σουηδή ομόλογό του Μάργκοτ Βάλστρεμ.
Η σπάνια αυτή επίσκεψη είχε ως αποτέλεσμα να διατυπωθούν εικασίες ότι οι δύο διπλωμάτες θα μπορούσαν να ξεκινήσουν την προκαταρκτική εργασία για μια πιθανή συνάντηση μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

16/03/2018 19:58
ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP- Reuters
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: