Στρατηγική συνεργασία της ΔΕΗ με την General Electric: Ένας νέος κολοσσός γεννιέται…




Η μνημονιακή δέσμευση για τον τερματισμό του μονοπωλίου της ΔΕΗ στην Ελληνική αγορά και οι κανόνες απελευθέρωσης της ενεργειακής αγοράς εντός της ΕΕ, οδηγούν την εταιρεία στην υιοθέτηση ευέλικτων λύσεων και στη σύναψη νέων συνεργασιών με κορυφαίες εταιρείες από ολόκληρο τον κόσμο.

Πρόσφατα ο πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, αποκάλυψε τα σχέδια για τη δημιουργία μιας νέας εταιρείας μαζί με τη General Electric στην οποία θα μεταφερθεί όλο το τεχνικό προσωπικό συντήρησης των μονάδων της ΔΕΗ.

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα ως προς τη μορφή και τη σύνθεση της εταιρείας, στην οποία θα απασχοληθούν μηχανικοί και τεχνίτες που σήμερα συντηρούν κυρίως αεριοστρόβιλους και γεννήτριες.

Στόχος είναι η  νέα εταιρεία, να παρέχει υπηρεσίες συντήρησης και νέων κατασκευών σε όλες τις μονάδες της ΔΕΗ, και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη ανανέωσης σε βάθος χρόνου του τεχνικού προσωπικού της εταιρείας με νέους επιστήμονες και τεχνικούς.

Η νέα εταιρεία μεταξύ της ΔΕΗ και της General Electric φιλοδοξεί να επεκταθεί σε ολόκληρη την Βαλκανική αναλαμβάνοντας διάφορα ενεργειακά έργα και κυρίως στις χώρες εκείνες στις οποίες η ΔΕΗ διατηρεί εταιρικές συμμετοχές.

Γραφείο Τύπου ΔΕΗ, Hellasjournal.com by Mignatiou.com
10/03/2018
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: