Στο πλευρό του Λονδίνου, απέναντι στη Ρωσία, η ΕΕ για την υπόθεση του Ρώσου διπλού πράκτορα




Η Ευρωπαϊκή Ενωση στέκεται στο πλευρό της Βρετανίας στην υπόθεση Σκριπάλ και αφού το Λονδίνο ανακοίνωσε ότι η Μόσχα βρίσκεται πιθανότατα πίσω από την απόπειρα δολοφονίας με νευροτοξική ουσία του πρώην Ρώσου διπλού πράκτορα, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις.

«Μας απασχολεί πολύ αυτή η κατάσταση, όπως επίσης και τα μέχρι στιγμής ευρήματα του Ηνωμένου Βασιλείου», δήλωσε στους δημοσιογράφους απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν η Ενωση θα λάβει μέτρα κατά της Ρωσίας για την υπόθεση Σκριπάλ.

«Φυσικά το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να υπολογίζει στην αλληλεγγύη της ΕΕ για το θέμα», πρόσθεσε.

Χθες, ο πρώτος αντιπρόεδρος της Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς δήλωσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι η Ενωση θα επιδείξει αλληλεγγύη προς τη Βρετανία, που αποχωρεί από την ΕΕ τον επόμενο χρόνο, αλλά θέλει να διατηρήσει στενές σχέσεις με το ευρωπαϊκό μπλοκ στον τομέα της ασφάλειας και των διπλωματικών σχέσεων.

Μετά την χθεσινή δήλωση της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι σύμφωνα με την οποία η Μόσχα «πιθανότατα» βρίσκεται πίσω από την απόπειρα δολοφονίας του Σεργκέι Σκριπάλ και τς κόρης του στο Σάλσμπερι, ο Τίμερμανς έγραψε το Twitter: «Παρακολούθησα με προσοχή σήμερα την δήλωση της πρωθυπουργού Μέι για την επίθεση με νευροτοξικό αέριο στο Ηνωμένο Βςεσίλειο. Θέλω να εκφράσω τα ισχυρά μου αισθήματα αλληλεγγύης προς τον βρετανικό λαό και τη βρετανική κυβέρνηση. Είμαστε στο πλευρό σας».

13/03/2018 10:53
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Βρυξέλλες, Belgium

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: