Στην Αθήνα ο Κύπριος υπουργός Άμυνας: Επαφές με Καμμένο για την αμυντική συνεργασία




Στην Αθήνα για διαβουλεύσεις γύρω από τη συνεργασία Αθήνας και Λευκωσίας φτάνει ο υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Σάββας Αγγελίδης μετά από πρόσκληση του Έλληνα ομολόγου του.

Ο κύριος Αγγελίδης θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ θα έχει επαφές και με τον πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής, Κωνσταντίνο Δουζίνα.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Κύπριος υπουργός θα παρακαθίσει σε σύσκεψη με τον Έλλη
να υπουργό και επιτελείς του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για θέματα που αφορούν στη συνεργασία Κύπρου-Ελλάδας, κυρίως σε επιχειρησιακό επίπεδο.
Στο επίκεντρο των συνομιλιών θα βρίσκονται οι διμερείς σχέσεις και ειδικότερα η υφιστάμενη συνεργασία Κύπρου-Ελλάδας στον τομέα του Υπουργείου Άμυνας και τρόποι περαιτέρω ενδυνάμωσης της συνεργασίας αυτής.

Θα συζητηθούν επίσης θέματα σχετικά με τις τουρκικές προκλήσεις στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας, τις αμφισβητήσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου από την Τουρκία, καθώς και θέματα περιφερειακής ασφάλειας και τριμερούς συνεργασίας με χώρες της περιοχής.

22/03/2018 16:26
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Α. Βικέτος
Λευκωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: