Σκληρή επίθεση Τζόνσον στον Πούτιν: Χρησιμοποιεί το Μουντιάλ όπως ο Χίτλερ τους Ολυμπιακούς




Σκληρή επίθεση προς, τον Βλαντιμίρ Πούτιν, πραγματοποίησε ο Υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, συγκρίνοντας τον Πρόεδρο της Ρωσίας, με τον Χίτλερ.

Συγκεκριμένα, ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών, δέχθηκε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν, θα χρησιμοποιήσει τη διοργάνωση του Μουντιάλ στη Ρωσία, με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποίησε ο Χίτλερ της διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 1936, για να ενισχύσει την εικόνα της Ρωσίας.

Ο κ. Τζόνσον, συμφώνησε με βουλευτή ο οποίος σχολίασε ότι ο Πούτιν θα χρησιμοποιήσει το Μουντιάλ για να ενισχύσει την εικόνα της Ρωσίας, όπως έκανε ο Χίτλερ το 1936 με τους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Γερμανία, λέγοντας, “ο χαρακτηρισμός σας για το τι πρόκειται να γίνει στη Μόσχα στο Παγκόσμιο Κύπελλο, σε όλες τις εκδηλώσεις, ναι, πιστεύω η σύγκριση με το 1936 είναι σίγουρα σωστή”, απάντησε ο Υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, κατά τη διάρκεια διαδικασίας ερωτήσεων και απαντήσεων με βουλευτές στο Κοινοβούλιο.

Ταυτόχρονα ο κ.  Τζόνσον διατύπωσε την εκτίμηση ότι η Ρωσία διέπραξε την επίθεση με νευροπαραλυτική ουσία σε βρετανικό έδαφος διότι το Λονδίνο «κατήγγειλε επανειλημμένως» τις «καταχρήσεις» της.

«Πιστεύω ότι ο λόγος για τον οποίο έβαλαν τη Βρετανία στο στόχαστρό τους είναι πολύ απλός, διότι πρόκειται για μια χώρα που επιδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία στις αξίες, που πιστεύει στην ελευθερία, στη δημοκρατία και στο κράτος Δικαίου και επανειλημμένα κατήγγειλε τις καταχρήσεις της Ρωσίας σε βάρος αυτών των αξιών» επισήμανε ο Τζόνσον ενώπιον μιας κοινοβουλευτικής επιτροπής.

«Το είδαμε με τα δυτικά Βαλκάνια, τις χώρες της Βαλτικής, στα γεγονότα που εκτυλίσσονται στη Συρία με τη συνενοχή της Ρωσίας: σε σύγκριση με την ΕΕ και τον ΟΗΕ, η Βρετανία ήταν η πιο ξεκάθαρη, η πιο επίμονη στο να διατηρήσουμε τις αξίες μας. Πιστεύω ότι πιθανόν για αυτόν τον λόγο αποφασίστηκε να διαπραχθεί αυτή η ενέργεια εδώ, στη χώρα μας» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ενώ η Μόσχα διαψεύδει κατηγορηματικά ότι βρίσκεται πίσω από τη δηλητηρίαση του πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλιας την 4η Μαρτίου στο Σάλσμπερι, ο Βρετανός ΥΠΕΞ επανέλαβε ότι όλα δείχνουν τη Ρωσία.

Απορρίπτοντας το ενδεχόμενο αυτή η επίθεση να διαπράχθηκε από Ρώσους πράκτορες ή πρώην πράκτορες που διέφυγαν του ελέγχου του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Μπόρις Τζόνσον υποστήριξε ότι «το δίκτυο των ευθυνών οδηγεί αμείλικτα στην κορυφή του ρωσικού κράτους».

 

 

HellasJournal.com, Reuters, ΑΠΕ
21/03/2018 17:45
Αθήνα, Greece

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: