Σφαγή αμάχων στην Αφρίν από το Τουρκικό πυροβολικό: 18 νεκροί, 5 παιδιά, λέει το Παρατηρητήριο




Εκατοντάδες οικογένειες εγκατέλειψαν την Αφρίν κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε,σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, την ώρα που η πόλη βομβαρδιζόταν από τις τουρκικές δυνάμεις. Οι οικογένειες αυτές κατευθύνθηκαν προς τα γύρω χωριά που είναι φιλοκυβερνητικά.

Από τα πυρά του τουρκικού πυροβολικού εναντίον της πόλης αυτής τουλάχιστον 18 άμαχοι έχασαν σήμερα τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων 5 παιδιά, ανακοίνωσε πριν από λίγο το Παρατηρητήριο.

“Γίνονται μάχες στο βόρειο τμήμα της πόλης”, διευκρίνισε το Παρατηρητήριο σε ανακοίνωσή του.

Οι τουρκικές δυνάμεις βομβάρδισαν σφόδρα την πόλη κατά τη διάρκεια της νύχτας, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 18 ανθρώπων, δήλωσε παράλληλα και εκπρόσωπος της συριακής κουρδικής πολιτοφυλακής YPG, προσθέτοντας ότι οι μαχητές της πολεμούν με τις τουρκικές δυνάμεις και τους συμμάχους τους, οι οποίες προσπαθούν να εισβάλουν στην πόλη από τον βορρά.

“Βομβαρδίζουν προκειμένου να εισβάλουν στην Αφρίν από τον βορρά, δήλωσε ο Μπρουσκ Χασάκεχ, εκπρόσωπος της YPG στην πόλη αυτή, προσθέτοντας ότι η YPG και η αποτελούμενη ολότελα από γυναίκες YPJ πολεμούν με τις επιτιθέμενες τουρκικές δυνάμεις και τους συμμάχους τους.

16/03/2018 11:01
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP-Sputnik
Βηρυτός, Lebanon

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: