Ρετζέπ Ταγίπ, το κούρασες: Οι απειλές του Ερντογάν και η συγγνώμη του Ιβάν Σαββίδη




Γράφει ο Ανδρέας Τσιλογιάννης

Προς τους γονείς των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανόπουλης:

  • Εύχομαι, ολόψυχα, να επιστρέψουν γρήγορα οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί στην πατρίδα μας και στα σπίτια σας, να λήξει ακόμα και χθες η συγκεκριμένη παράδοξη ιστορία, με τη συνεχιζόμενη και χωρίς περαιτέρω λόγους κράτησης των Ελλήνων στρατιωτικών στις τουρκικές φυλακές ύψιστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.

Κατανοητό το άγχος των γονέων, η πίεση και η αγωνία δεκτή, όλοι οι Έλληνες συμμετέχουμε σε αυτή την πίεση, αλλά καλό είναι να μη μπερδεύουμε τα πράγματα.

Ήρωες, λογίζονται, όσοι εκ των Ελλήνων έπεσαν υπέρ πατρίδας.

Για την ιστορία, θυμίζω πως τα δύο στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, μέσα στην ατυχία τους, είναι και τυχεροί, καθώς εάν η σύλληψη είχε γίνει όχι από την τουρκική στρατοφυλακή αλλά από τον τουρκικό στρατό, σήμερα δεν θα γράφαμε αυτή την ανάλυση, ούτε και θα είχαμε τα επεισόδια στο τριτοκοσμικό ελληνικό ποδόσφαιρο και στο γήπεδο της Τούμπας.
Φαντάζομαι, δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση, καταλαβαινόμαστε.

Kρατείστε το.

  • Προσθέτουμε, πως στις φυλακές της Αδριανούπολης, φυλακές υψίστης ασφαλείας, εκτός από τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς, κρατείται παρανόμως, χωρίς να έχει οριστεί δικάσιμος, ο κ. Σελαχιτίν Ντεμιτράς, ο ηγέτης του «ΗDB», του τουρκικού φιλοκουρδικού, πλέον, παράνομου κόμματος και εκτός «Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης», με προσωπική απόφαση του «δημοκρατικού» Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας, κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Ο κ. Σελαχιτίν Ντεμιτράς, Κούρδος ηγέτης του «HDB», παραμένει παρανόμως κρατούμενος στις φυλακές της Αδριανούπολης, χωρίς να έχει δικαστεί εδώ και δεκαέξι μήνες.

Ο Κούρδος ηγέτης κ. Σελαχιτίν Ντεμιτράς, μαζί με άλλους συντρόφους του Κούρδους έγκλειστους των συγκεκριμένων φυλακών, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ξεκινούν απεργίες πείνας, με σκοπό την καταγγελία, ως προς τις παράνομες και απάνθρωπες πρακτικές που παρατηρούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Στις φυλακές Αδριανούπολης, όπως φαίνεται, ο χρόνος για τους κάθε λογής κρατούμενους, κυλάει βασανιστικά αργά, πάντα με τις «ευλογίες» και τις εντολές, ως προς τον πολιτικό χρόνο απόδοσης της «δικαιοσύνης», που έρχονται από το στόμα του Σουλτάνου – «Effendi» – Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας, κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πραγματικά ευχόμαστε, να αποφευχθεί για τους στρατιωτικούς μας, ως προς την κράτηση ένα «δικαστικό» πολύμηνο σήριαλ, που κάλλιστα μπορεί να τιτλοφορηθεί ως το νέο «Εξπρές του Μεσονυχτίου»…

… Oρμώμενος από τα πολύπλοκα και δύσκολα σε λύση γεγονότα που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο χρονικό διάστημα σε χερσαία αλλά και σε υδάτινα ελληνικά, αγροτεμάχια ή θαλασσοτεμάχια, ακόμα και σε ποδοσφαιρικά χωράφια, της πατρίδας μας, πλέον, με απόλυτη σιγουριά και σαφήνεια θα προσπαθήσουμε να τεκμηριώσουμε, απόψεις, θέσεις, παρατηρήσεις που αντικατοπτρίζουν σε πλήρη διάσταση, την κατάσταση, στην οποία σήμερα βιώνει η ελληνική κοινωνία.

Έλληνες, βρισκόμαστε στην εποχή που λέμε όχι στις «3D» τηλεοράσεις, την ώρα που επικροτούμε λέγοντας ναι στις κάθε είδους διαπλεκόμενες «selfies»…

  • Για να καταλαβαινόμαστε:

Χερσαίο γήπεδο, χαρακτηρίζεται η έκταση στον Άρδα ποταμό, μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, όπου λαμβάνει χώρα το περιστατικό των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που μέσα στον χιονιά χάνουν τον προσανατολισμό και περνούν σε τουρκικό έδαφος, συγκεκριμένα σε στρατιωτικοποιημένη περιοχή και συλλαμβάνονται από την τουρκική στρατοφυλακή.
Τυχεροί οι στρατιωτικοί μας, καθώς εάν είχαν συλληφθεί από τον τουρκικό στρατό τα πράγματα και η συνολική κατάσταση θα ήταν διαφορετική.

Ενδεχομένως να μην ήμαστε σε θέση να γράψουμε καν την παρούσα ανάλυση. Φαντάζομαι καταλαβαινόμαστε.
Υδάτινο γήπεδο, χαρακτηρίζονται τα ελληνικά χωρικά ύδατα συμπεριλαμβανομένων και των Ιμίων, αλλά και τα θαλασσοτεμάχια στα οποία θα γίνουν, εντός της ακαθόριστης, προς το παρόν, ελληνικής Α.Ο.Ζ., οι έρευνες για τυχόν εξορύξεις ποσοτήτων υδρογονανθράκων.

Ποδοσφαιρικό γήπεδο, ονομάζεται ο χώρος διεξαγωγής ενός ποδοσφαιρικού αγώνα, όπου ενώ στην υπόλοιπη δυτική πολιτισμένη Ευρώπη ο χώρος λογίζεται ως πεδίο αθλητικής πολιτιστικής κουλτούρας και πολυδιάστατης εμπορικής διασκέδασης, στην Ελλάδα το πεδίο αλλάζει χαρακτήρα και όσο αν κάποιοι ιδιοκτήτες ομάδων μεμονωμένα προσπαθούν να πλησιάσουν τα ευρωπαϊκά δεδομένα, ο χώρος περιλαμβάνει στοιχεία χουλιγκανισμού, κανιβαλισμών, στημένων αγώνων, χρόνιων στημένων πρωταθλημάτων και διακίνηση είτε ναρκωτικών είτε όπλων.

Ας εμπεδώσουμε, δυστυχώς, πως τουλάχιστον ποδοσφαιρικά, παραφράζοντας την ιστορική φράση του αειμνήστου Κωνσταντίνου Καραμανλή, ως χώρα, «ανήκομεν όχι εις την Δύσιν» αλλά στον τρίτο κόσμο.

Στο γήπεδο του ποδοσφαίρου, ο κ. Ιβάν Σαββίδης, επιχειρηματίας, Πρόεδρος και ιδιοκτήτης της Π.Α.Ε ΠΑΟΚ, τις πρώτες μεσημεριανές ώρες της Τρίτης 13 Μαρτίου 2018 γίνεται επισήμως ο πρώτος Έλληνας επιχειρηματίας ή πολιτικός που μετανιωμένος μέσω επίσημης επιστολής αναρτημένης στην ιστοσελίδα της Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ, ζητάει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, για τις πράξεις που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες εβδομάδες στο γήπεδο της Τούμπας.

Έχουν προηγηθεί οι γνωστές εικόνες στο γήπεδο της Τούμπας, το βράδυ της Κυριακής 11 Μαρτίου 2018, όταν όλη η Ελλάδα παρακολουθεί αηδιασμένη, για μια ακόμα φορά ,τα γεγονότα που διαδραματίζονται στο τριτοκοσμικό ελληνικό ποδόσφαιρο.
Mε εντολή του Έλληνα πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, το πρωί της Δευτέρας 12 Μαρτίου 2018, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιώργος Βασιλειάδης, ανακοινώνει μετά τη μεταξύ τους συνάντηση στο «Μέγαρο Μαξίμου», πως διακόπτεται, επ’ αόριστον, το ελληνικό πρωτάθλημα της «SuperLeague».

Η διακοπή του πρωταθλήματος, κατ` εντολή της κυβέρνησης, είναι το σπάσιμο του «αυγού του φιδιού» εξαιτίας της ασυδοσίας που επικρατεί στο τριτοκοσμικό ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στο συγκεκριμένο κείμενο, δεν θα αναλύσουμε τις συγκεκριμένες συμπεριφορές και τα πραγμένα του ελληνικού ποδοσφαίρου, όμως έχουμε γνώμη – άποψη, την οποία εκφράζουμε δημοσίως, είτε συμφωνούμε, είτε όχι, προφανώς δεν συμφωνούμε με τις συνολικές ενέργειες των τελευταίων και όχι μεμονωμένων χρόνων, – θέλουμε κάθαρση και άμεσο κλείσιμο του πρωταθλήματος-, με όποιες συνέπειες ακόμα και του #Grexit από τις διεθνείς οργανώσεις όλων των ελληνικών ομάδων, μέχρι να εξυγιανθεί πλήρως ο χώρος του τριτοκοσμικού ελληνικού ποδοσφαίρου.

  • Ας γυρίσουμε τον χρόνο δεκατέσσερα χρόνια πίσω…
  • Ηράκλειο 31 Μαρτίου 2004. Η Κρήτη και το Ηράκλειο γιορτάζουν.

Εγκαινιάζεται, παρουσία 27.000 Κρητικών φιλάθλων, το νεότευκτο «Παγκρήτιο Στάδιο», γήπεδο το οποίο θα φιλοξενήσει αγώνες ομίλου ποδοσφαίρου της Ολυμπιάδας της «Αθήνας 2004».

Το βράδυ της Τετάρτης 31 Μαρτίου του 2004, εγκαινιάζεται το «Παγκρήτιο Στάδιο» του Ηρακλείου, με τη διεξαγωγή φιλικό αγώνα της Εθνικής Ελλάδας του κ. Ότο Ρεχάγκελ, με αντίπαλο την εθνική ομάδα της Ελβετίας.

Για την ιστορία, η Ελλάδα επικρατεί με σκορ 1-0 της Ελβετίας.

Είναι ο τελευταίος φιλικός αγώνας της Εθνικής μας εντός ελληνικού εδάφους, πριν έλθει το τρελό καλοκαίρι του 2004 και ο ανέλπιστος τίτλος στο «Euro 2004» της Πορτογαλίας…

  • Κυριακή 3 Ιουλίου 2004 Ντα Λουζ, Λισσαβώνα, Πορτογαλία.

Η Ελλάδα του αγαπημένου μας Ολύμπιου Θεού, Όττο Ρεχάγκελ και της «Χρυσής Γενιάς» των Ελλήνων διεθνών ποδοσφαιριστών, κατακτάει, με μια τρελή πορεία το «Euro 2004».

Το ανέλπιστο, γίνεται εφικτό, το θαύμα ήρθε, όλη η χώρα το βράδυ της Κυριακής 3 Ιουλίου του 2004 ξημερώνει πανηγυρίζοντας, στους δρόμους τον θρίαμβο της ελληνικής εθνικής ομάδας.

Όλη η Ελλάδα, εκείνο το καλοκαιρινό βράδυ της Κυριακής 3 του Ιούλη του 2004, φωνάζει από το 56ο λεπτό του ιστορικού τελικού, το σύνθημα «Σήκωσέ το γ@μημ@νο, δεν μπορώ να περιμένω», βλέποντας στις οθόνες των τηλεοράσεων, τον Άγγελο Χαριστέα, με καρφωτή κεφαλιά να ανοίγει το σκορ στον τελικό κόντρα στους γηπεδούχους Πορτογάλους, έπειτα από κόρνερ του Άγγελου Μπασινά.

Οι δυο Άγγελοι της Ελλάδας, στέλνουν τους Έλληνες στον ουρανό, συμβάλλοντας τα μέγιστα, ως προς την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του «Euro 2004» στην Πορτογαλία.

Τις επόμενες μέρες, μετά από την υποδοχή των Ελλήνων διεθνών, Πρωταθλητών Ευρώπης και του Έλληνα πλέον κ. Ότο Ρεχάγκελ και την εορτή που η πολιτεία ετοίμασε στο Καλλιμάρμαρο, όλοι μιλούν για την ευκαιρία που παρουσιάζεται ως προς την αναβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου…

  • Αθήνα, Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018.

Δεκατέσσερα χρόνια μετά από εκείνο το τρελό καλοκαίρι του 2004, οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν έχουν εξυγιάνει τον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Καμία από τις ελληνικές κυβερνήσεις, δεν αξιοποίησε τα «Ολυμπιακά Ακίνητα του 2004», οπότε λογικό ακούγεται η μη πρόοδος ενός δημοφιλέστατου αθλήματος που επηρεάζει ποικιλοτρόπως την ελληνική κοινωνία.

Η ελληνική κυβέρνηση, ανακοινώνει την «επ` αόριστον» διακοπή του ελληνικού πρωταθλήματος, μετά τα γεγονότα της Τούμπας, το βράδυ της περασμένης Κυριακής.

Δυστυχώς, το τιμημένο, δεν έφερε την ανάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η ελληνική πολιτεία καλείται, δεκατέσσερα χρόνια μετά από τον θρίαμβο της Λισαβόνας, να περάσει στην εξυγίανση του χώρου του ποδοσφαίρου με νόρμες και κανόνες που θα το καθιστούν αξιόπιστο στα μάτια των Ελλήνων οπαδών, φιλάθλων και πολιτών.

Η ώρα της κάθαρσης, της γενικής κάθαρσης της ελληνικής κοινωνίας και όχι μόνο του ποδοσφαίρου έφτασε.
Άλλωστε, εμείς, οι Έλληνες, την τραγωδία την ζούμε.

Μη ξεχνάμε πως η τραγωδία γεννήθηκε στην Ελλάδα και μετά ακολουθεί πάντα η κάθαρση.

Η Ελλάδα το τελευταίο διάστημα, έχουμε γίνει θεατές μιας σκληρής πραγματικότητας, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, αλλά και της γεωγραφικής θέσης της χώρας που βρίσκεται όχι μόνο στο κέντρο του κόσμου, αλλά και σε μια ευπαθή και περίεργη γεωπολιτικά περιοχή.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, οι Έλληνες γινόμαστε, άθελά μας, συμμέτοχοι σε πολλαπλά γεγονότα, που μελλοντικά μπορούν να χαρακτηριστούν ιστορικά, καθώς είναι ικανά ανά πάσα στιγμή, ώστε να αρχίσει ένας πόλεμος, μικρού ή μεγάλου βεληνεκούς.

Σημειώστε:

Στο υδάτινο γήπεδο, έχουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα, την παράνομη εισβολή τουρκικών πολεμικών πλοίων στα ελληνικά χωρικά ύδατα προκαλώντας, πάντα με εντολή του Σουλτάνου Ερτνογάν, ανά πάσα στιγμή θερμά επεισόδια, ικανά ως προς μια πολεμική σύρραξη, δίνοντας συνέχεια στην, από την 31η Ιανουαρίου του 1996, «κρίση των Ιμίων».

Στο χερσαίο γήπεδο, έχουμε την κράτηση στην Τουρκία των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι συλλαμβάνονται σε στρατιωτικοποιημένη τουρκική ζώνη από την τουρκική στρατοχωροφυλακή. Οι Έλληνες στρατιωτικοί, περνούν βρισκόμενοι σε περιπολία τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Άρδα ποταμό και συλλαμβάνονται σε στρατιωτικοποιημένη τουρκική ζώνη, ελέω ισχυρής χιονόπτωσης, δημιουργώντας σοβαρό στρατιωτικό – διπλωματικό επεισόδιο.

  • Ρετζέπ, μας κούρασες.

Ο πάντα απρόβλεπτος αλλά και συγχρόνως κουραστικός Σουλτάνος Ερντογάν, έχοντας «απασφαλίσει», απειλεί είτε λεκτικά, είτε στρατιωτικά τον κάθε αντίπαλο του μυαλού του.

Η τουρκική παραβατικότητα, περιλαμβάνει ένα «μενού» πλούσιο σε συστατικά προκλητικότητας, καθώς ο τουρκικός στρατός και το τουρκικό πολεμικό ναυτικό συμμετέχουν σε παράνομες στρατιωτικές επιχειρήσεις οι οποίες λαμβάνουν χώρα είτε στην Αφρίν της Συρίας, είτε στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Η παράνομη εισβολή των τουρκικών πολεμικών πλοίων στο ελληνικό υδάτινο γήπεδο και κυρίως ο πρόσφατος εμβολισμός του ελληνικού πλωτού σκάφους του Λιμενικού Σώματος «Γαύδος», έχει στόχο να δημιουργήσει θερμό επεισόδιο, ικανό ώστε να προκαλέσει νέο ελληνοτουρκικό πόλεμο.

Η αφορμή γνωστή, μπορεί να έλθει από την ευαίσθητη περιοχή της θάλασσας που βρίσκεται στο σύμπλεγμα των ελληνικών βραχονησίδων «Ίμια».

Μη ξεχνάμε, πως η τουρκική διπλωματία, έχει πετύχει, από τα ξημερώματα της 31ης Ιανουαρίου 1996, την σιωπηλή επιβολή καθεστώτος αποστρατικοποιημένης ζώνης σε ελληνικό έδαφος και συγκεκριμένα στις ελληνικές βραχονησίδες Ίμια.

Το νέο αφήγημα της τουρκικής προκλητικότητας έναντι της ελληνικής κυριαρχίας, η αναθεώρηση της «αναχρονισμένης» συνθήκη της Λωζάννης, παρουσιάζεται από τον ίδιο τον «Effendi» Ερτνογάν, την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017, στο ελληνικό Προεδρικό Μέγαρο, κατά την διάρκεια της επίσημης συνάντησης του Σουλτάνου Ερντογάν, ως επίσημος καλεσμένος του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Οι θιασώτες της σεναριολογίας η οποία αναφέρει πως η Τουρκία δεν θα προβεί σε ένα νέο θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο εξαιτίας της έναρξης της τουριστικής περιόδου, ας εμπεδώσουν, πως η τουρκική προκλητικότητα και κυρίως η τουρκική παραβατικότητα είναι απρόβλεπτη και δεν καταλαβαίνει από θερινούς μήνες:

To τουρκικό πραξικόπημα εναντίον του Σουλτάνου Ερντογάν, λαμβάνει χώρα καλοκαίρι, εντός τουριστικής περιόδου και συγκεκριμένα τις τελευταίες ώρες της Παρασκευής 16 Ιουλίου του 2016.

  • Το Σάββατο 19 Μαΐου, η Τουρκία εορτάζει την «Ημέρα Μνήμης του Ατατούρκ» και Γιορτής της Νεολαίας και του Αθλητισμού.
    Ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατουρκ, ο πατέρας των Τούρκων, στις 19 Μαΐου του 1919, αποβιβάζεται στην Αμισό, την ποντιακή Σαμψούντα. Η 19 Μαΐου, εορτάζεται από την Τουρκία, ως η αρχή του «Πολέμου της Ανεξαρτησίας» και ημέρα ίδρυσης της «Τουρκικής Δημοκρατίας».

Την 9η Σεπτεμβρίου 2018,θα εορτάζεται σε όλη την σημαιοστολισμένη Τουρκία, με μεγάλες στρατιωτικές παρελάσεις, η ημέρα κατά την οποία το όχι μακρινό 1922, οι Τούρκοι ρίχνουν τον εχθρό Έλληνα στην θάλασσα και σώζουν την μητέρα πατρίδα τους. Την Τουρκία.

Για την Ελλάδα, η 19η Μαΐου, είναι η μέρα γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού.
Φέτος συμπληρώνονται 99 χρόνια από την ίδρυση της «Τουρκικής Δημοκρατίας».

Το καλοκαίρι του 1974, η Τουρκία ενεργοποιεί την παράνομη στρατιωτική επιχείρηση, γνωστή ως «Αττίλας Ι και ΙΙ», σε δύο φάσεις, στις 20 Ιουλίου και στις 14 Αυγούστου, εισβάλει και παρανόμως καταλαμβάνει και παρανόμως κατέχει μέχρι σήμερα το 38% των εδαφών της Κύπρου.

  • Σημείωση Ι:

Ιβάν, επί του συνόλου, δεν φταις εσύ.

Απλά βρέθηκε «θύμα» που σπαταλάει εκατομμύρια στην Ελλάδα και δίνει θέσεις ανεργίας στη μνημονιακή πατρίδα μας.
Για να μη παρεξηγηθούμε, πάντα ένα «θύμα», είναι απρόβλεπτο ως προς τη συμπεριφορά.

Κύριε Σαββίδη, η συγγνώμη δεν είναι αρκετή, τόσο για την απαράδεκτη πράξη σας στα ελληνικά γήπεδα, όσο και για τον Έλληνα που μέσα από την συγγνώμη καλείται να καταλάβει το κάθε λάθος και να αλλάξει νοοτροπία.

  • Υστερόγραφο Ι.

Για να ξεκαθαριζόμαστε:

Ήρωες , είναι οι τρεις Έλληνες αξιωματικοί του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, οι υποπλοίαρχοι Χριστόδουλος Καραθανάσης, Έκτορας Γιαλοψός και ο αρχικελευστής Παναγιώτης Βλαχάκος, οι οποίοι τα ξημερώματα της 31ης Ιανουαρίου του 1996, χάνουν την ζωή τους, σε ώρα υπεράσπισης των πάτριων εδαφών.

Το ελικόπτερο της φρεγάτας «Ναβαρίνο», τα ξημερώματα της 31ης Ιανουαρίου του 1996, πέφτει στα νερά του νησιώτικου συμπλέγματος των βραχονησίδων Ίμια, κατά την ώρα επιστροφής από αποστολή ανίχνευσης, όχι εξαιτίας άσχημων καιρικών φαινομένων, αλλά από επίθεση των τουρκικών στρατευμάτων και ενδεχομένως από Τούρκους βατραχανθρώπους, οι οποίοι είχαν παρανόμως εισβάλλει σε ελληνικό έδαφος και συγκεκριμένα στη Μεγάλη Ίμια.

  • Υστερόγραφο ΙΙ.

Ρετζέπ Ταγίπ, μας κούρασες. «Μόλων λαβέ» ή τελείωσε με το γ@μ@μ@νο, δεν μπορώ να περιμένω. Αν μπορείς, έλα να μας πάρεις.

Έλληνες, η ώρα της κάθαρσης ήρθε. Για όλους, δίχως εξαιρέσεις.
Έλληνες, μη ξεχνάτε πως …

…«Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες»…

Ανδρέας Γ. Παπανδρέου, Έλληνας Πρωθυπουργός.

+ Καλό υπόλοιπο Σαρακοστής.

  • «Ευχαριστώ για τη συνεργασία το «www.mignatiou.com» και τον δάσκαλό μου, τον Μιχάλη Ιγνατίου, δεν χρειάζονται συστάσεις, για την εμπιστοσύνη και την εξέλιξη που μου παρέχει σε αυτά τα χρόνια της έντιμης συνεργασίας μας.
    Είναι σημαντικό, για τους νέους δημοσιογράφους και πολιτικούς αναλυτές, η παροχή της πληροφορίας και της έγκυρης είδησης, «ontime», μέσα από συνεχή έρευνα και επιστημονική κατάρτηση.
  • Η πατρίδα, χρειάζεται φωνές και αναλύσεις οι οποίες να μπορούν να συνθέτουν και να συντελούν, ως προς την καθαρή ενημέρωση, με γνώμονα, μόνο το εθνικό συμφέρον και με κατεύθυνση, αδιαπραγμάτευτα, την ελεύθερη και αδέσμευτη δημοσιογραφία.
  • Πραγματικά, θεωρώ, πως η προσωπική ιστοσελίδα του Μιχάλη Ιγνατίου, το «www.mignatiou.com», διαδραμάτισε ένα σημαντικό πατριωτικό ρόλο κατά την διάρκεια της μνημονιακής περιόδου της χώρας μας.
  • Εύχομαι, ανάλογη πορεία και για την «Hellas Journal by mignatiou.com».
  • Τσιλογιάννης Ανδρέας.

Ο Ανδρέας Τσιλογιάννης είναι δημοσιογράφος και πολιτικός αναλυτής.
@mail: [email protected]
Twitter: TsiloyannisAnd – Facebook: Andreas Tsiloyannis
© Andreas Tsiloyannis

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: