Παρέμβαση της κυπριακής κυβέρνησης στον ΟΗΕ για το Ακουγιού, ζητούν οι Οικολόγοι




“Η εξαγγελία της έναρξης κατασκευής του πυρηνικού σταθμού στο Άκουγιου από τον Πρόεδρο Ερντογάν, δεν δημιουργεί έκπληξη”, αναφέρου οι Οικολόγοι.

“Εδώ και καιρό άλλωστε σχεδιάζει την ανάπτυξη του πυρηνικού εργοστασίου παραγωγής ενέργειας και μάλιστα σε σύμπραξη με εταιρεία μίας φίλης χώρας, όπως η Ρωσία. Ήδη αυτή η πρόθεση έχει κινητοποιήσει χιλιάδες πολιτών, από την Κύπρο, την Τουρκία, την Ελλάδα και άλλες χώρες της Μεσογείου, που θέλουν να αποτρέψουν τη δημιουργία ενός έργου που θα αποτελεί διαρκή απειλή για τη ζωή τους.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών επιμένουμε πως η κατασκευή και λειτουργία του πυρηνικού εργοστασίου του Άκουγιου ακριβώς απέναντι από τα παράλια της Κύπρου, θέτει σε κίνδυνο εκατομμύρια ανθρώπους γιατί επηρεάζει εκτός από την Κύπρο, ολόκληρη την περιοχή.

Καλούμε την Κυπριακή Κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα σε επίπεδο ΟΗΕ και Ε.Ε. ώστε να υπάρξουν τοποθετήσεις τους, όπως έχει συμβεί σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν. Ταυτόχρονα όμως καλούμε τους ενεργούς πολίτες όλων των χωρών της περιοχής να συστρατευτούν σε έναν κοινό αγώνα για την προστασία της ζωής και της ασφάλειας των λαών”, καταλήγουν.

ΚΥΠΕ
ΚΥΠΡΟΣ-Λευκωσία
22/03/2018 10:28

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: