Ο μέτοχος του MEGA Γιάννης Βαρδινογιάννης έδωσε δύο μισθούς στους εργαζομένους




Ο μεγαλομέτοχος του MEGA, κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης πλήρωσε σήμερα δύο μισθούς στους εργαζομένους του Μεγάλου Καναλιού, μία κίνηση που θεωρείται “καλή εξέλιξη”, αν και τώρα η πρωτοβουλία των κινήσεων για το μέλλον του τηλεοπτικού σταθμού ανήκει αποκλειστικά στον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Είχε προηγηθεί η εξόφληση των δύο μισθών στους εργαζομένους που έχουν αντικείμενο και δουλεύουν καθημερινά στο κανάλι.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Στις 13 Μαρτίου μετατίθενται οι αποφάσεις για το μέλλον του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, μετά την ξαφνική εμφάνιση του προέδρου του Ολυμπιακού, ο οποίος ζήτησε να αλλάξει ο χαρακτήρας του καναλιού, και από ενημερωτικό να γίνει θεματικό.

Η κίνηση του κ. Μαρινάκη αναπτέρωσε τις ελπίδες των εργαζομένων, που πίστεψαν ότι με την κίνησή του θα πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους.

Κυκλοφόρησε, πάντως, η φήμη ότι η πρωτοβουλία του ήταν εντελώς προσωπική και ότι δεν συμφωνεί με αυτή η πλευρά της οικογένειας Βαρδονογιάννη. Αυτό δεν έγινε δυνατόν να επιβεβαιωθεί.

Τη Δευτέρα, προσήλθαν εκπρόσωποι του καναλιού στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης οι οποίοι επιχειρηματολόγησαν ότι ο τηλεοπτικός σταθμός είναι θεματικός και έτσι μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί. Τα μέλη του άκουσαν τα επιχειρήματα του ικανού δικηγόρου Τάσου Κωνσταντινίδη, ο οποίος υποσχέθηκε ότι θα απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα μέχρι την άλλη Δευτέρα 12 Μαρτίου. Η ευθύνη βεβαίως δεν πέφτει στους ώμους του δικηγόρου, ο οποίος όλους τους προηγούμενους μήνες έδωσε μάχες για τους εργαζομένους.

Οι υπεύθυνοι του καναλιού πρέπει να καταθέσουν υπόμνημα μέχρι τις 12 Μαρτίου στο ΕΣΡ, το οποίο θα συνέλθει την επομένη, (Τρίτη 13 Μαρτίου), προκειμένου να λάβει απόφαση επί του ζητήματος λειτουργίας του σταθμού. Πιστεύεται ότι εάν οι μέτοχοι υποσχεθούν να αντιμετωπίσουν το θέμα των εργαζομένων, το ΕΣΡ θα δει θετικά το αίτημα για να μετατραπεί το κανάλι σε θεματικό.

Οι υπέυθυνοι του MEGA ενημέρωσαν το ΕΣΡ ότι δεν υπάρχει ακόμα επιχειρηματικό πλάνο για τη λειτουργία του σταθμού ως μη ενημερωτικού – θεματικού και υποστήριξαν ότι έχει δοθεί εντολή προσαρμογής του πλάνου που είχε εκπονηθεί αρχικά για τη συνέχιση του MEGA ως ενημερωτικού καναλιού.

Ζητούμενο προς επίλυση αποτελεί και το θέμα με τους εργαζόμενους του σταθμού καθώς κατά τον νόμο, ένας μη ενημερωτικός σταθμός πρέπει να απασχολεί τουλάχιστον 50 άτομα έναντι των 400 που απαιτούνται για έναν ενημερωτικό. Οι εκπρόσωποι του σταθμού δεν είχαν απαντήσεις για το θέμα, σημειώνοντας ως ρεαλιστική λύση έναν αριθμό μεταξύ 100 και 150 εργαζομένων.

Επίσης, οι εκπρόσωποι δήλωσαν ότι αυτή τη στιγμή η «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ» δεν μπορεί να προσκομίσει προς το ΕΣΡ ούτε φορολογική, τραπεζική ή ασφαλιστική ενημερότητα.

  • Πάντως, υπάρχουν και αυτοί που πιστεύουν ότι ο κ. Μαρινάκης θα κάνει την έκπληξη και θα πάρει ο ίδιος το ταλαιπωρημένο κανάλι. Εάν συμφωνήσει με τις τράπεζες στο σχέδιο διάσωσης που απέρριψε η πλευρά Βαρδινογιάννη και προχωρήσει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, τότε το κανάλι θα περάσει στα χέρια του.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: