Πορεία των Κούρδων που διαμένουν στην Κύπρο στη ρωσική πρεσβεία για το Αφρίν




Οι Κούρδοι που διαμένουν στην Κύπρο πραγματοποίησαν πορεία προς τη ρωσική Πρεσβεία στη Λευκωσία, όπου συγκεντρώθηκαν, ζητώντας από τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να μην καταστεί συνεργάτης του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν σε ό,τι αφορά την εισβολή στο Αφρίν.

Η πορεία ήταν ειρηνική. Στην περιοχή και κυρίως στο χώρο της αμερικανικής πορείας υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Οι διαδηλωτές κρατώντας πλακάτ και πανό με τις φωτογραφίες των Ερντογάν και Πούτιν φώναζαν συνθήματα όπως «terrorist Erdogan» «President Putin don’t be Erdogan’s partner», «Stop Afrin genocide», «Η προδοσία της Ρωσίας προς τον κουρδικό λαό στο Μαχαβάτ επαναλαμβάνεται ξανά στο Αφρίν», «Το σύνθημα μας είναι σταθερότητα και αντίσταση μέχρι τη νίκη», «ο δικτάτορας Πούτιν και ο Ερντογάν τζιχαντιστής φονιάδες των παιδιών και των αμάχων», «Ζήτω το Αφρίν».

Οι διαδηλωτές κρατούσαν επίσης φωτογραφίες τραυματισμένων παιδιών, άφησαν ένα μαύρο στεφάνι στο κιγκλίδωμα που περιφράσσει τη ρωσική πρεσβεία και έκαψαν φωτογραφία του Προέδρου Πούντιν, την οποία είχαν μοντάρει και είχε ματωμένο πρόσωπο.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο εκ των επικεφαλής των διαδηλωτών, κ. Σαλάχ ανέφερε ότι συμπληρώνονται 40 ημέρες από την έναρξη της τουρκικής εισβολής στο Αφρίν.

Πρόσθεσε ότι τα τουρκικά στρατεύματα σκοτώνουν και λεηλατούν και καίνε την περιοχή από την οποία περνούν. Είπε επίσης ότι η τουρκική εισβολή άρχισε αφού έδωσε το πράσινο φως η Ρωσία.

Ο κ. Σαλάχ ανέφερε περαιτέρω πως το Αφρίν είναι αποκλεισμένο, αλλά ο ΟΗΕ, η ΕΕ και διεθνής κοινότητα παραμένουν απαθείς.

Αφού διατύπωσε τη θέση ότι η Συρία ήταν έτοιμη να επέμβει προς βοήθεια των Κούρδων στο Αφρίν, ωστόσο δεν επέτρεψε συριακές ενέργειες ο Πρόεδρος Πούτιν, είπε ότι ο Ρώσος Πρόεδρος “κάνει οικονομικά και ενεργειακά παζάρια πάνω στο αίμα μας”.

ΚΥΠΕ
ΚΥΠΡΟΣ-Λευκωσία
01/03/2018 14:15

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: