Πλήθος κόσμου στην Ορεστιάδα: Συλλαλητήριο συμπαράστασης στους Έλληνες στρατιωτικούς




Μαζική ήταν η συμμετοχή πολιτών στο συλλαλητήριο συμπαράστασης στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία, το οποίο διοργανώθηκε χθες στην Ορεστιάδα.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης, με αίτημα την άμεση απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών. Οι συγκεντρωμένοι διαδήλωσαν με ειρηνικό τρόπο, κρατώντας ελληνικές σημαίες, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν οι διοργανωτές του Ποδηλατικού Αθλητικού Συλλόγου Ορεστιάδας «ΡΗΣΟΣ», μαζί με φορείς και συλλόγους που συμμετείχαν στην κινητοποίηση.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απαγγελία του Εθνικού Ύμνου, ενώ τελικά δεν απηύθυναν χαιρετισμό ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης και ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και Σουφλίου Δαμασκηνός, προτιμώντας να δώσουν τον λόγο στους εκπροσώπους των συλλόγων που οργάνωσαν την κινητοποίηση.

Στην Ορεστιάδα έσπευσαν πολίτες και από άλλες πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης, με αίτημα την άμεση απελευθέρωση του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη. Την πρωτοβουλία ανέλαβε ο Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος Ορεστιάδας «ΡΗΣΟΣ”, ο οποίος πραγματοποίησε αγώνα πριν την έναρξη του συλλαλητηρίου στην πλατεία.

Ελλάδα, Αθήνα 11/03/2018 21:00

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: