Πειραιώς Σεραφείμ κατά ομοφυλοφίλων: Δικαιωμένος ο Αμβρόσιος, είπε ο ιεράρχης




Στο πλευρό του μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβροσίου, τάχθηκε ο μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ για τα όσα είχε αναφέρει για τους ομοφυλόφιλους στο άρθρο του με τίτλο «Φτύστε τους», για το οποίο αθωώθηκε πρόσφατα από το δικαστήριο.

«Εξέφρασε την πίστη της ανθρώπινης οντολογίας», είπε για τον Αμβρόσιο ενώ εκφράζοντα τη δική του θέση για την ομοφυλοφιλία είπε πως «αποτελεί ανατροπή της ανθρώπινης οντολογίας, μία προσβολή του ανθρωπίνου σώματος, μία παράχρηση των ανθρωπίνων Θεοδώτων οργάνων».

Γενικότερα πάντως υυδείς γλύτωσε από την κριτική του Μητροπολίτη Πειραιώς, Σεραφείμ, ο οποίος βρέθηκε στη Λαμία και από εκεί τόσο στο κήρυγμά του προς τους πιστούς όσο και σε δηλώσεις του εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης για το Σκοπιανό, κατά γενικότερα των πολιτικών αλλά και κατά του Ερντογάν.

Ο ιεράρχης χαρακτήρισε «εγκληματικό γεγονός» και «ιστορικά μέγα λάθος» να φέρουν το όνομα Μακεδονία τα Σκόπια και τόνισε: «Το να δώσουμε το όνομα της Μακεδονίας μας στην επίπλαστη αυτή κρατική οντότητα που θέλουν να αναπροσδιορίζονται, παρότι Σλάβοι, ως απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, είναι εγκληματικό γεγονός και ιστορικό μέγα λάθος. Πρέπει να στεκόμαστε γεμάτοι δέος μπρος στο αίμα με το οποίο μάρτυρες πότισαν τη γη της Μακεδονίας και μας τη χάρισαν ως αναπόσπαστο τμήμα της Ελλάδος μας…»

Χαρακτήρισε συλλήβδην τους πολιτικούς «εξαρτήματα του διεθνιστικού συστήματος» και στη συνέχεια προχώρησε την κριτική του στον Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας «έχουμε δυστυχώς, διαχρονικά θα έλεγα, έναν επικίνδυνο, αλλοπρόσαλλο και τραγικό γείτονα. Γνωρίζουμε τον “πολιτισμό” του, γνωρίζουμε την «αλήθεια» του γιατί βιώσαμε 400 ολόκληρα χρόνια την καταδυνάστευση και το έγκλημα με τις μύριες μορφές με τα οποία θέλησε να αφανίσει το λαό μας και το γένος μας» όπως είπε για να καταλήξει «με τη χάρη του Θεού και με το αίμα των ηρώων μας και με την ευλογία των μαρτύρων μας κατορθώσαμε να αποκτήσουμε την Παλιγγενεσία μας αυτό θα πρέπει να υπερασπιζόμαστε με κάθε σθένος και δύναμη…».
Ο ίδιος χαρακτήρισε «στοχευμένη, μεθοδευμένη διαδικασία γεμάτη εκδίκηση, μίσος και εμπάθεια από τον εμφανιζόμενο νέο χαλίφη ο οποίος έχει εντελώς απασφαλίσει πλέον» τη σύλληψη των δύο στρατιωτικών στον Έβρο.

18/03/2018 22:26
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Γ. Παλαμιώτης
Λαμία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: