Παραδόθηκαν 143 ασθενοφόρα από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Αυτή είναι η αρχή είπε ο Αλέξης




«Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική μερα για όλους τους πολίτες της χώρας μας» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επ΄ευκαιρία της υπογραφής του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας του Ιδρύματος «Στηρίζοντας την Υγεία στην Ελλάδα».

Τα τελευταία χρόνια, η στενή συνεργασία μας στον τομέα της Υγείας, έχει ήδη αποφέρει αποτελέσματα, τόνισε ο πρωθυπουργός και ανέφερε πως με τη δωρεά ύψους 14 εκατομμυρίων έχουν αποκτηθεί και παραδοθεί 143 ασθενοφόρα οχήματα, τα οποία ήδη κατανεμήθηκαν πανελλαδικά και εξυπηρετούν τις ανάγκες των πολιτών.

«Σε αυτά τα οχήματα περιλαμβάνονται και οι κινητές μονάδες, που είναι απολύτως απαραίτητες, ιδιαίτερα για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών. Και ανάμεσα σε αυτές πλέον, υπάρχουν και οι κινητές μονάδες νεογνών που αποτελούσαν πραγματική ανάγκη ειδικά για περιοχές της περιφέρειας, που δυστυχώς ποτέ δεν είχαν αυτή τη δυνατότητα», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Πρόσθεσε πως παραδόθηκαν 10 γραμμικοί επιταχυντές στα πανεπιστημιακά Νοσοκομεία της Χώρας και στο Θεαγένειο Θεσσαλονίκης, για τις ανάγκες των καρκινοπαθών.

«Έχουν ήδη προχωρήσει στοχευμένες κτηριακές παρεμβάσεις, ο περαιτέρω εξοπλισμός νοσηλευτικών μονάδων, η παροχή επιπλέον κινητών ιατρικών μονάδων για εξετάσεις πληθυσμών της υπαίθρου καθώς και η χρηματοδότηση προγραμμάτων εκπαίδευσης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την επένδυση διαφορετική από τις άλλες, καθώς ο σκοπός της είναι το κοινωνικό όφελος. «Θέλω να ευχαριστήσω εκ μέρους του ελληνικού λαού το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και τον Ανδρέα Δρακόπουλο (σ.σ. είναι ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος) για την προσφορά αυτή, που μπορεί να αγγίξει τα 250 εκατομμύρια ευρώ» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΙΣΝ Ανδρέας Δρακόπουλος υπογράμμισε πως το ΙΣΝ έχει επιτύχει την άψογη συνεργασία μέσα σε κλίμα διαφάνειας και κοινού οράματος μεταξύ του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Εκτίμησε πως η δωρεά στην υγεία θα έχει θετική έκβαση παρά τις δυσκολίες, όπως είπε ο κ. Δρακόπουλος. Με σκληρή δουλειά συνεχίζουμε να συνεισφέρουμε για ένα καλύτερο αύριο, είπε καταλήγοντας ο πρόεδρος του Ιδρύματος

21/03/2018 13:02
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: