Πάνω από 100 οι μάρτυρες που κατέθεσαν για τη δολοφονία του δημοσιογράφου στη Σλοβακία




Σε εξέλιξη οι έρευνες της αστυνομίας της Σλοβακίας για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιαν Κούτσιακ, μια υπόθεση που συντάραξε τη χώρα και την κυβέρνησή της.

Μέχρι στιγμής έχουν ήδη καταθέσει περισσότεροι από 100 άνθρωποι, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Ρόμπερτ Κάλινακ.

Η δολοφονία του 27χρονου δημοσιογράφου και της αρραβωνιαστικιάς του, που βρέθηκαν νεκροί στο σπίτι τους στις 25 Φεβρουαρίου, οδήγησε στην ευρύτερη αστυνομική έρευνα που διεξάγεται στη σύγχρονη ιστορία της χώρας. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο θάνατος του Κούτσιακ πιθανόν σχετίζεται με το δημοσιογραφικό έργο του.
Την περασμένη εβδομάδα, οι αρχές έθεσαν υπό κράτηση— κατόπιν άφησαν ελεύθερους— επτά ανθρώπους τα ονόματα των οποίων αντιστοιχούσαν με εκείνα των προσώπων για τα οποία είχε γράψει ο Κούτσιακ στο τελευταίο του άρθρο. Το ρεπορτάζ, που δημοσιεύτηκε μετά τον θάνατό του, αφορούσε την πιθανή σχέση μεταξύ της μαφίας με Ιταλούς επιχειρηματίες, στην ανατολική Σλοβακία.

Η εντολή των εισαγγελικών αρχών
Η αστυνομία δεν έχει δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την έρευνα και σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα επισήμανε ότι δεν θα μπορέσει να παράσχει περαιτέρω πληροφορίες, έπειτα από εντολή των εισαγγελικών αρχών.
Ο Κάλινακ, που δέχεται πιέσεις να παραιτηθεί ή αλλιώς να απομακρυνθεί από τη θέση του, σήμερα ενημέρωσε μια κοινοβουλευτική επιτροπή για την εξέλιξη των ερευνών.

06/03/2018 20:17
ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters
Μπρατισλάβα, Σλοβακία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: