«Όποιος ήταν μέσα στο γήπεδο είδε ότι ήταν οπλισμένος ο Σαββίδης», λέει ο Ροντρίγκο Γκάλο




Μέχρι τη Βραζιλία έφτασε η… χάρη της ελληνικής Super League και του Ιβάν Σαββίδη, μετά τη… μαρτυρία του Ροντρίγκο Γκάλο της ΑΕΚ στο ESPN της πατρίδας του.

Ο βραζιλιάνος αμυντικός εξιστόρησε τα όσα διαδραματίστηκαν εχθές (11/3) στο γήπεδο της Τούμπας, μίλησε για την εισβολή του ένοπλου Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο, υπενθύμισε τα γεγονότα στο προηγούμενο ντέρμπι του «Δικέφαλου του Βορρά» με τον Ολυμπιακό, ενώ υπογράμμισε ότι… «απ` όταν ήρθα εδώ ποτέ το πρωτάθλημα δεν άρχισε και δεν ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα».

Αναλυτικά η μαρτυρία του δεξιού μπακ της Ένωσης στο βραζιλιάνικο ESPNA:

«Στο 45ο λεπτό του δεύτερου ημιχρόνου, μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο ΠΑΟΚ σημείωσε ένα γκολ, το οποίο ήταν παράτυπο. Ο διαιτητής δεν υπέδειξε αμέσως την παράβαση, αλλά λίγο μετά ο βοηθός τον φώναξε και συζήτησαν για περίπου πέντε λεπτά. Μετά από αυτό ο διαιτητής υπέδειξε την παράβαση. Αμέσως μετά από αυτή την απόφαση ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο έχοντας όπλο, όπως έδειξαν οι φωτογραφίες.

Αμέσως είδα όσους ήταν στον δικό μας πάγκο να τρέχουν. Πήραμε την απόφαση να μπούμε στα αποδυτήρια και να περιμένουμε. Εγώ είχα φύγει από το παιχνίδι στο 36ο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου και όταν συνέβησαν αυτά ήμουν λίγο μακριά από τον πάγκο των αναπληρωματικών. Όποιος, όμως, ήταν μέσα στο γήπεδο είδε ότι ήταν οπλισμένος. Τώρα το πρωτάθλημα θα σταματήσει και το μόνο που μας μένει είναι οι αποφάσεις των δικαστηρίων σχετικά με την τύχη του αγώνα και του υπόλοιπου του πρωταθλήματος.

Ακόμα τώρα μόνο γι’ αυτό γίνεται λόγος και για τις αποφάσεις που θα ληφθούν. Να μπει κάποιος στο γήπεδο με όπλο δεν είχε ξανασυμβεί, αλλά εδώ στην Ελλάδα σε όλη τη σεζόν κάτι “πολεμικό” συμβαίνει, στο οποίο εμπλέκονται οπαδοί των ομάδων. Από όταν ήρθα εδώ ποτέ το πρωτάθλημα δεν άρχισε και δεν ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα. Ήμασταν στην πρώτη θέση με δύο βαθμούς διαφορά από αυτούς. Στο ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό οι οπαδοί του ΠΑΟΚ πέτυχαν (με αντικείμενο) τον προπονητή του Ολυμπιακού στο πρόσωπο πριν αρχίσει το παιχνίδι.

Η ομάδα του Ολυμπιακού μπήκε στα αποδυτήρια και δεν έπαιξε. Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν να χάσει ο ΠΑΟΚ τον αγώνα, να του αφαιρεθούν τρεις βαθμοί και δύο παιχνίδια χωρίς κόσμο. Μετά την έφεση, ο ΠΑΟΚ έχασε μόνο το παιχνίδι, αλλά του δόθηκαν πίσω οι τρεις βαθμοί και μπορούσαν να αγωνιστούν παρουσία κόσμου. Η απόφαση αυτή βγήκε μία ημέρα πριν από το μεταξύ μας παιχνίδι. Η διαφορά μας θα ήταν κανονικά πέντε βαθμοί, αλλά με αυτή την απόφαση μειώθηκε στους δύο».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: