Ο Τράμπ δεν διαφημίζει όπλα και δεν μπλέκει σε διαμάχες: Κλείνει συμβόλαια με όλους…




Από την ημέρα που ανέλαβε Πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τράμπ προσπαθεί να αναδιατάξει τις διεθνείς σχέσεις της χώρας του με τον υπόλοιπο κόσμο – η αλήθεια είναι ότι το κάνει πολλές φορές με ένα ανορθόδοξο τρόπο – και να κλείνει συμβόλαια, κυρίως αμυντικά συμβόλαια με άλλα κράτη, χωρίς να λαμβάνει ιδιαίτερα υπόψη του τις επιμέρους περιφερειακές τους διαμάχες.

Στόχος του, να δώσει δουλειά στα Αμερικανικά εργοστάσια, στους πλέον ανταγωνιστικούς τομείς όπως είναι αυτός της αμυντικής βιομηχανίας.

Στα πλαίσια της λογικής «όλοι είναι πελάτες των ΗΠΑ» και κρατώντας προσεκτικά ισόρροπη στάση από την πρώτη στιγμή μεταξύ της διαμάχης των χωρών του Κόλπου με το Κατάρ, το Αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε πωλήσεις αμυντικών συστημάτων στο Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συνολικής αξίας $367 εκατ.

Τα δύο ανταγωνιστικά κράτη του Κόλπου θα προμηθευτούν από τις ΗΠΑ υψηλής τεχνολογίας ηλεκτρονικά συστήματα για τις ανάγκες των ενόπλων τους δυνάμεων και για εκσυγχρονισμούς κύριων οπλικών συστημάτων που έχουν ήδη δρομολογηθεί. Επιπρόσθετα τα ΗΑΕ θα προμηθευτούν πυραύλους Α/Α που φέρονται και εκτοξεύονται από αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη.

Reuters, Hellasjournal.com by Mignatiou.com
09/03/2018
Ουάσιγκτον, ΗΠΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: