“Ο νόμος είναι ξεκάθαρος”, είπε ο Παππάς για το MEGA: Θα ανακοινωθούν μέτρα στήριξης του Τύπου




Στις εξελίξεις σχετικά με το MEGA, αναφέρθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, μιλώντας στον ραδιοσταθμό “Στο Κοκκινο”. Οπως είπε δεν έχει λεπτομερή ενημέρωση για όσα διημείφθησαν χθες στο ΕΣΡ, ωστόσο ο νόμος είναι συγκεκριμένος και ξεκάθαρος και δεν επιδέχεται καμία παρερμηνεία

Μιλώντας για τα μέτρα στήριξης του Τύπου, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ σημείωσε ότι τις επόμενες μέρες θα γίνει η προκήρυξη του διαγωνισμού για το barcode, το οποίο σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι ανεπτυγμένο στις κεντρικές αρτηρίες διανομής με προοπτική την πλήρη εξέλιξή του.

Ακόμα, τις επόμενες ημέρες, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, θα ανακοινωθούν μέτρα στήριξης του Τύπου για τα οποία έχουμε δεσμευτεί, τόνισε ο Ν. Παππάς, όπως και με τη ρητή μας δέσμευση για τη στήριξη του Ταμείου των δημοσιογράφων. Υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός, υπογράμμισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, ο οποίος σύντομα θα ανακοινωθεί.

Αναφερόμενος στην υπόθεση της NOVARTIS έκανε λόγο για τη μήτρα ενός διαρκούς σκανδάλου, για το οποίο η κοινή γνώμη έχει κατασταλάξει.

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ μίλησε για άγαρμπους χειρισμούς εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία προσπαθεί να εφεύρει σκάνδαλα για την τωρινή κυβέρνηση, με μια συνειδητή ακροδεξιά προσέγγιση στα πράγματα και με συζητήσεις ακόμα για το περιβόητο “success story”. Αυτό είναι το κεντρικό συμπέρασμα σε σχέση με τις κεντρικές πολιτικές της συντηρητικής παράταξης της χώρας, πρόσθεσε ο Ν. Παππάς, υπογραμμίζοντας ότι το γεγονός δημιουργεί ευθύνες και δυνατότητες στην αριστερή, δημοκρατική παράταξη του τόπου.

Aνέφερε ότι μετά την αρχηγία Μητσοτάκη στη ΝΔ, το διαρκές αίτημα για εκλογές έχει πια ξεφτίσει και υποβαθμιστεί, για να προσθέσει ότι η ζωή έχει ξεπεράσει αυτή τη ρητορική, η οποία υποβαθμίστηκε σε επίπεδο πολιτικών εκτιμήσεων από το βάρος της πολιτικής πραγματικότητας, χαρακτηρίζοντας ανέκδοτο τα λεγόμενα περί “αριστερής παρένθεσης”.

Μιλώντας για μια ενδεχόμενη προληπτική γραμμή στήριξης της χώρας σε οικονομικό επίπεδο, ο κ. Παππάς εντόπισε πολιτικές σκοπιμότητες γύρω από αυτές τις συζητήσεις, επισημαίνοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση κατάφερε, η χώρα να έχει το ευρωπαϊκό “μαξιλάρι” που θα της επιτρέψει την ασφαλή έξοδο στις αγορές. Είπε, επίσης, ότι φαίνεται πλέον η επιθυμία εταίρων και θεσμών για μια αυτόνομη πορεία, όπου η χώρα θα αναχρηματοδοτείται με την εγγύηση αυτού του ευρωπαϊκού κουμπαρά. Φυσικά προκύπτουν υποχρεώσεις από το σύμφωνο σταθερότητας που η χώρα θα πρέπει να τηρήσει συμπλήρωσε ο κ. Παππάς και διερωτήθηκε: «Ο κ. Σημίτης ο οποίος πέρυσι από το Φόρουμ των Δελφών μίλαγε για έξοδο της χώρας από το ευρώ αλλά και άλλοι, δεν θα έπρεπε να κάνουν την αυτοκριτική τους τώρα;».

Σχολιάζοντας το σημερινό δημοσίευμα της “Καθημερινής” περί χαμηλής ανάπτυξης, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ μίλησε για αντεστραμμένη πραγματικότητα, καθώς η χώρα διαθέτει μετρήσιμα και συμπαγή αποτελέσματα στην οικονομική ανάπτυξη, με την αύξηση των εξαγωγών, τη μείωση της ανεργίας κλπ. Σημείωσε ότι πρόκειται για καλά στοιχεία που παίρνουν πλέον επίμονα χαρακτηριστικά, σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις για τον ρυθμό ανάπτυξης, και τέτοιες φωνές οφείλουν να κάνουν την αυτοκριτική τους και να αναρωτηθούν γιατί η πολιτική αυτής της κυβέρνησης τα καταφέρνει και με μέτρα δημοσιονομικά και με στήριξη των αδυνάτων.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός συμβουλίου περί Τύπου, σαν το ΕΣΡ πχ, ο κ. Παππάς είπε ότι θα πρέπει να μιλάμε για μια αυτορρύθμιση της δημοσιογραφικής κοινότητας, η οποία διαθέτει δημοκρατικά αντανακλαστικά, τασσόμενος κατά κυβερνητικών παρεμβάσεων στον τομέα, αλλά και ταυτόχρονα τήρησης του δημοσιογραφικού κώδικα δεοντολογίας.

Για το ψηφιακό ραδιόφωνο ανέφερε ότι βρισκόμαστε στη φάση δρομολόγησης του διαγωνισμού για τους παρόχους δικτύου και στη συνέχεια για τους παρόχους περιεχομένου, υπογραμμίζοντας και πάλι ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς θα υπάρχουν μεγάλες χωρητικότητες στο φάσμα.

06/03/2018 11:13
ΑΠΕ-ΜΠΕ  Δ.Βαλαβανίδου
Αθήνα, Greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: