Ο Μητσοτάκης στο Λευκό Οίκο: Συναντήθηκε με τη Φιόνα Χιλ, σύμβουλο του Ντόναλντ Τραμπ




Συνάντηση εφ’ όλης της ύλης στον Λευκό Οίκο είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το μεσημέρι της Τρίτης με την ειδική σύμβουλο του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και διευθύντρια του τομέα Ευρωπαϊκών και Ρωσικών σχέσεων του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ, κ. Φιόνα Χιλ.

Η συζήτηση κάλυψε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα περιφερειακά γεωπολιτικά θέματα και τις εγχώριες οικονομικές εξελίξεις.

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί ο κ. Μητσοτάκης στην Ουάσινγκτον ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία μάλιστα διεξάγεται εν μέσω της εντεινόμενης τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖ, καθώς και στο εν εξελίξει περιστατικό με την σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο.

Κατά την διάρκεια των επαφών, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει Αμερικανούς αξιωματούχους για όλα τα θέματα της επικαιρότητας, αλλά και να τονίσει τον ισχυρό περιφερειακό ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα ως πυλώνας γεωπολιτικής, οικονομικής και πολιτικής σταθερότητας.

Ειδικότερα, κατά την διάρκεια της συνάντησης με τον ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή Μάικ Λι, ο κ. Μητσοτάκης εστίασε σε ζητήματα που αφορούν τους δημοκρατικούς θεσμούς και του κράτος δικαίου, ενώ δεν παράλειψε να εκφράσει και την ανησυχία του για την συνεχιζόμενη κλιμάκωση της έντασης από την πλευρά της Τουρκίας. Στο εν λόγω ζήτημα, ο γερουσιαστής έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

14/03/2018 01:15
ΑΠΕ-ΜΠΕ-του ανταποκριτή μας Π. Κασφίκη
Ουάσινγκτον, United States

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: