Ο Ερντογάν “ζητά” από τον Ερχιουρμάν, να μην ακυρώσει τις «υπηκοοτήτες» των Τούρκων




Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε από τον Τουφάν Ερχιουρμάν και τον Κουντρέτ Οζερσάι να μην εφαρμόσουν την απόφαση που έχει ληφθεί για ακύρωση «υπηκοοτήτων» που δόθηκαν σε μερικούς Τούρκους υπηκόους.

Στο θέμα αναφέρεται πρωτοσέλιδα η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Αφρίκα» η οποία γράφει ότι σύμφωνα με πληροφορίες της, κατά τη συνάντηση Ερντογάν και Ερχιουρμάν παρόντες ήταν και ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός αρμόδιος για θέματα Κύπρου Ρετζέπ Ακντάγ αλλά και ο Κουντρέτ Οζερσάι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, ο Τούρκος Πρόεδρος ζήτησε να μην ακυρωθούν οι «υπηκοότητες» που έχουν δοθεί σε κάποιους Τούρκους πολίτες, και να μην ανοιχτεί υπόθεση εναντίον όλων όσοι βρίσκονταν στην οροφή της «βουλής» και κρατούσαν σημαίες κατά τα γεγονότα της 22ης Ιανουαρίου.

Ο Τούρκος Πρόεδρος, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, αναφέρθηκε και στο θέμα της «Αφρίκα» εκφράζοντας την απογοήτευσή του για το δικαστικό σύστημα του ψευδοκράτους, λέγοντας ότι υπάρχουν κενά στη «νομοθεσία» και ζήτησε όπως γίνει αναθεώρηση της «νομοθεσίας» και να καλυφτούν τα κενά που υπάρχουν.

Η συνάντηση των τεσσάρων πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών, με τον Ερντογάν να ζητεί από τη νέα «κυβέρνηση» να μην υλοποιήσει την απόφασή της για ακύρωση κάποιων εκ των «υπηκοοτήτων» που παραχώρησε ο ψευδοκράτος.

Είπε ακόμα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ότι το νέο «νομικό» πλαίσιο που ανακοινώθηκε σχετικά με την παραχώρηση των «υπηκοοτήτων» είναι λανθασμένο και πρέπει να γίνουν διορθώσεις.

Σχετικά με το θέμα της «Αφρίκα», ζητήθηκε να αλλάξει η «νομοθεσία» ώστε να υπάρχει λογοκρισία.

Περισσότερες ειδήσεις Κύπρος εδώ

Για περισσότερα πατήστε εδώ
Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: