Στο “τραπέζι” η Αφρίν: Νέα συνάντηση του Τσαβούσογλου με τον Τίλερσον στις 19 Μαρτίου




Νέα συνάντηση θα έχουν οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Τουρκίας, Ρεξ Τίλερσον και Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο τελευταίος και μεταδίδει η Hurriyet στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Στο τραπέζι των συζητήσεων θα βρεθεί σίγουρα το θέμα των επιχειρήσεων στην Αφρίν καθώς οι τουρκικές δυνάμεις έχουν χτυπήσει δυνάμεις των Κούρδων που υποστηρίζονται ανοιχτά από τις Ηνωμένες Πολιτείες με σκοπό να πλήξουν το Ισλαμικό Κράτος.

Χαρακτηριστικό των προβλημάτων που έχει προκαλέσει ο “Κλάδος Ελαίας” που εξαπέλυσαν οι Τούρκοι είναι το γεγονός πως ο ίδιος ο ο στρατηγός Τζόζεφ Βότελ, διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή (Centcom) υπογράμμισε ότι η τουρκική επιχείρηση στο Αφρίν αποσπά την προσοχή από τον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ βρίσκονται στο χειρότερό τους σημείο με τους Αμερικανούς να είναι ιδιαίτερα ενοχλημένοι με τις τουρκικές κινήσεις, όπως αυτή της αγοράς των πυραύλων S400 από τη Ρωσία. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι ο επικεφαλής του State Department αποχώρησε από την Άγκυρα εμφανώς ενοχλημένος από τα όσα ειπώθηκαν κυρίως από τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Πηγή: Hurriyet

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: