Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση μας οδηγεί σε εθνικές υποχωρήσεις και ο Τσίπρας εξαπάτησε τον λαό




Ολομέτωπη επίθεση εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Εθνικής Συνδιάσκεψης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Στρέφοντας τα «πυρά» του κατά της κυβέρνησης κάλεσε τη νεολαία να εργαστεί «για να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπο» και να γίνει η Ελλάδα «κανονικό ευρωπαϊκό κράτος, με ίσους κανόνες που θα δίνουν ίσες ευκαιρίες, ίσες δυνατότητες και προοπτικές σε όλους».

«Δυστυχώς, την τελευταία τριετία, η κοινωνία έχει εξαπατηθεί. Ιδίως εσείς οι νέοι έχετε εξαπατηθεί. Πίστεψαν πολλοί νέοι, όχι εσείς ευτυχώς, ότι ο κ. Τσίπρας είναι, τάχα, πιο κοντά τους. Ήταν γνωστός λόγω των καταλήψεων και του μαθητικού και φοιτητικού συνδικαλισμού, ήταν δήθεν αντικομφορμιστής, όπως αρέσει να σκέφτονται συχνά τον εαυτό τους οι νέοι. Τον πίστεψαν οι νέοι τον κ. Τσίπρα, γιατί τους είπε ότι θα σκίσει τα Μνημόνια στα οποία πολλοί νέοι απέδιδαν τις συνέπειες της κρίσης που τους έπνιγε. Τον πίστεψαν, γιατί είπε ότι θα αυξήσει των κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ το μήνα. Τον πίστεψαν, γιατί είπε ότι ως δια μαγείας θα εξαφάνιζε την ανεργία. Και τι έκανε τελικά ο δήθεν νέος κ. Τσίπρας; Τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που υποσχέθηκε. Γι’ αυτό θα τον τιμωρήσετε, ειδικά εσείς οι νέοι. Γιατί διέψευσε τα όνειρά σας και τις προσδοκίες σας», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρόσθεσε:

«Μας είπε ότι θα σκίσει τα Μνημόνια, υπέγραψε δύο Μνημόνια 14,5 δισ νέα μέτρα. Είπε ότι θα αυξήσει τον κατώτατο μισθό, έφτιαξε μια νέα γενιά των «360 ευρώ». Αντί να εξαφανίσει τη φτώχεια, έκανε τους φτωχούς περισσότερους και φτωχότερους. Και αντί να φέρει νέες δουλειές, καλές δουλειές πλήρους απασχόλησης και δίκαιης αμοιβής, έκανε το αντίθετο. Επί των ημερών του πολλαπλασιάστηκαν οι θέσεις μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης με μισθούς ανέχειας και όλα αυτά ενώ ο κ. Τσίπρας και οι αυτοί που ήρθαν στα πράγματα μαζί του, βόλεψαν βέβαια τους δικούς τους, όλους τους κομματικούς συγγενείς και φίλους στο Δημόσιο και μάλιστα με αμοιβές παχυλές. Είδα μια ωραία φωτογραφία που είχε τον κ. Τσίπρα σε μια εφηβική παρέα με καμιά δεκαπενταριά άλλους συντρόφους της εποχής και έγραφε η λεζάντα από κάτω: Όλοι διορίστηκαν στο Δημόσιο μόνο τα πιάτα και τα πιρούνια δεν διορίστηκαν».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέκρινε την κυβέρνηση και για τους χειρισμούς στα εθνικά θέματα λέγοντας πως οδηγεί τη χώρα σε συνεχείς εθνικές υποχωρήσει από την ονομασία των Σκοπίων ως την «ομηρία» των δύο αξιωματικών στην Τουρκία.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υποσχέθηκε πως εάν εκλεγεί πρωθυπουργός θα καταργήσει τον υπό-κατώτατο μισθό των 510 ευρώ και θα ισχύει μόνο ο κατώτατος μισθός για όλους.

«Θέλω να το ξεκαθαρίσω και είμαι σίγουρος ότι το πιστεύετε και εσείς η οικογένεια είναι ο πυρήνας της ελληνικής κοινωνίας. Δεν θα την αφήσω να διαλυθεί. Όσο και να μειωθεί το αφορολόγητο από τον κ. Τσίπρα, δεσμεύομαι ότι στο δικό μας φορολογικό σύστημα το αφορολόγητο θα αυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί», είπε.

Στον τομέα της Παιδείας ο κύριος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε να καταργήσει τα νομοθετήματα των κυρίων Μπαλτά, Φίλη και Γαβρόγλου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και πρόσθεσε:
«θα βάλουμε τέλος τα Πανεπιστήμιά μας να αποτελούν χώρους ανομίας. Το άσυλο καθιερώθηκε σε άλλες πιο σκοτεινές εποχές τις οποίες ευτυχώς εσείς δεν ζήσατε ως προϋπόθεση ελευθερίας σκέψης και έκφρασης. Σήμερα κατάντησε άλλοθι για εγκληματικές συμπεριφορές και για φίμωση της ελευθερίας. Το άσυλο λοιπόν θα αποκτήσει και πάλι το πραγματικό του νόημα… Ο νόμος της σημερινής Κυβέρνησης για το άσυλο θα καταργηθεί την επόμενη μέρα που θα γίνουμε Κυβέρνηση…Το πανεπιστήμιο είναι αδιανόητο να μετεξελιχθεί σε ένα χώρο τον οποίο αισθάνονται σαν στο σπίτι τους μόνο ακραία και περιθωριακά στοιχεία. Εσείς πρέπει να αισθάνεσθε στο σπίτι σας το δημόσιο Πανεπιστήμιο, όχι οι μπαχαλάκηδες, όχι οι καταληψίες και όχι οι διακινητές ναρκωτικών. Όχι αυτοί που δεν έχουν καμία στο δημόσιο Πανεπιστήμιο. Το πανεπιστήμιο δεν μπορεί να γίνει γκέτο μηδενισμού. Αυτό επιδιώκει η σημερινή Κυβέρνηση με κάθε τρόπο. Κι εμείς αυτό θα το αποτρέψουμε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις παθογένειες και τις αδικίες στην αγορά εργασίας λέγοντας πως δεν είναι δίκαιο να βρίσκεις μια θέση εργασίας μετά από κόπο και τελικά να αμείβεσαι για λιγότερα από όσα δούλεψες.
«Είναι άδικο να είσαι νέος, να θες να φτιάξεις τη δική σου δουλειά -όπως είμαι σίγουρος πως θέλετε πολλοί από σας- και να πέφτεις στο τείχος της υπερφορολόγησης και της γραφειοκρατίας», είπε χαρακτηριστικά.

18/03/2018 18:51
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: