Μια Βρετανή που πολεμούσε τους Τούρκους στην Αφρίν έπεσε νεκρή στη μάχη (video)




Νεκρή από τα πυρά του τουρκικού στρατού έπεσε μια Βρετανή η οποία πολεμούσε στο πλευρό των Κούρδων στην Αφρίν, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Άννα Κάμπελ σκοτώθηκε την περασμένη εβδομάδα στον θύλακα Αφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, στόχο μιας επίθεσης που εξαπέλυσε η Άγκυρα και οι Σύροι σύμμαχοί της πριν από δύο μήνες, δήλωσε η Νισρίν Αμπντάλα, εκπρόσωπος των Μονάδων Προστασίας της Γυναίκας (YPJ).

«Σκοτώθηκε στις 15 Μαρτίου στη διάρκεια ενός τουρκικού βομβαρδισμού» στο μέτωπο, κοντά στην πόλη Αφρίν, πρόσθεσε, διευκρινίζοντας πως η νεαρή γυναίκα ήταν 27 ετών. «Μάθαμε τον θάνατό της χθες και ήρθαμε σε επαφή με τους γονείς της», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, η Άννα Κάμπελ είχε ενταχθεί στις YPG τον Μάιο του 2017 και δεν είχε πάει στο μέτωπο μέχρι αυτό τον μήνα. Μετά την έναρξη της τουρκικής επίθεσης στο Αφρίν, «επέμεινε να σταλεί εκεί», διευκρίνισε η Αμπντάλα.
«Συζητήσαμε πολύ μαζί της αλλά μας έθεσε ενώπιον ενός τελεσιγράφου: ‘Η εγκαταλείπω την επανάσταση ή πηγαίνω στο Αφρίν», δήλωσε η εκπρόσωπος.

19/03/2018 16:57
ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP
Βηρυτός

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: