Μέτωπο για να ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και να μην πάρει αυτοδυναμία η ΝΔ, πρότεινε ο Βενιζέλος




Τη συγκρότηση ενός μετώπου δυνάμεων κατά του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε από το βήμα του ιδρυτικού συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής, ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως θα δώσει τη μάχη στο όνομα της παράταξης και της εθνικής ευθύνης έχοντας ως στόχο την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. «Υπάρχει μέτωπο Δημοκρατίας κατά του πραξικοπήματος που επιχειρείται. Είναι άλλο οι διαφορές με τον συντηρητικό χώρο κι άλλο πράγμα η αντίκρουση με τους σκευωρούς. Κι έρχονται κι άλλα. Δεν θα στοχεύουν μόνο όσους είναι κατά του γλοιώδους φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά ολόκληρη τη δημοκρατική παράταξη», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα έθεσε ως πρώτο στόχο τη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να μην μπορεί να καθορίσει τις πολιτικές εξελίξεις, ως δεύτερο τη συγκρότηση κυβέρνησης με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ και σκοπό την έξοδο της χώρας από την κρίση και τρίτο να μην καταφέρει η ΝΔ να πάρει αυτοδυναμία.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος περιέγραψε με μελανά χρώματα την επικίνδυνη, όπως είπε, κυβερνητική πολιτική και τους χειρισμούς της τόσο στην οικονομία και την έξοδο από το μνημόνια, όπου υποστήριξε την λήψη πιστοληπτικής γραμμής , όσο και στα εθνικά θέματα με αιχμή την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ.
Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ κακώς σήκωσε μόνο του το φορτίο της κρίσης και υφίσταται ανάλογες συνέπειες υπογραμμίζοντας ότι «δεν χαρίζουμε τον αγώνα του 2010-2015 στη ΝΔ , λες και ντρεπόμαστε. Οι άλλοι ήρθαν στη γραμμή μας. Ποτέ δεν είχαμε δίλημμα μεταξύ του εθνικού και κομματικού συμφέροντος. Πάντα ήμασταν στη πρώτη γραμμή για τη πατρίδα και τη Δημοκρατία».

Επίσης αναλύοντας τις μεγάλες δυσκολίες και υποχωρήσεις της σοσιαλδημοκρατίας στην Ευρώπη, ανέφερε ότι χρειάζονται εθνικές απαντήσεις. Υπογράμμισε τις δυνατότητες της προοδευτικής παράταξης τονίζοντας την ανάγκη να έχει καθαρή πολιτική γραμμή. « Αυτονομία προφανώς. Διεύθυνση του σχεδίου για την Ελλάδα μετά την κρίση όχι με την αυταπάτη των ίσων αποστάσεων », υποστήριξε ο κ. Βενιζέλος επισημαίνοντας τον κίνδυνο δοθούν ασαφή μηνύματα αβεβαιότητας σε συνθήκες μεγάλης πόλωσης.

Για το Κίνημα Αλλαγής ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημείωσε ότι πρέπει να εκφράζει όλο το φάσμα της ευρύτερης Κεντροαριστεράς, να είναι το συλλογικό υποκείμενο για τη θεσμική θωράκιση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα και την ανάταξη της μεσαίας τάξης , χωρίς εσωστρέφεια και παραγοντισμούς και να έχει καθαρή κι ενιαία γραμμή για την επόμενη των εκλογών για τη πορεία της παράταξης.

17/03/2018 21:22
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: