Mε τετραήμερες εκδηλώσεις η Πάφος τιμά τον ήρωα Ευαγόρα Παλληκαρίδη




Η Πάφος τιμά και φέτος τη μνήμη μαθητή της ΕΟΚΑ Ευαγόρα Παλληκαρίδη, με τις καθιερωμένες τετραήμερες εκδηλώσεις.που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ευαγόρας Παλληκαρίδης Πάφου ”Ευαγόρεια 2018” στην παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Πάνο Καμμένο.

Οι φετινές εκδηλώσεις, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ξεκίνησαν χθες με ημερίδα στο Α΄ Λύκειο Εθνάρχη Μακαρίου του Γ’ με θέμα ”O Ήρωας Ποιητής, Μαθητής του Ελληνικού Γυμνασίου Πάφου”.

To απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Α’ Λυκείου το φιλολογικό μνημόσυνο του ήρωα που θα περιλαμβάνει ομιλίες από τους Υπουργούς Εξωτερικών της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Πάνο Καμμένο.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει τραγούδια από το έργο « Στην Άκρη του Ουρανού», θεατρικό δρώμενο από μαθητές του Λυκείου Κύκκου – απόσπασμα από το έργο της Αγγελικής Σμυρλή «Ευαγόρας» καθώς και τραγούδια από την παιδική χορωδία του Κυπρορωσσικού Συνδέσμου Πάφου υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Annas Izmailova.

Αύριο Κυριακή θα πραγματοποιηθεί το θρησκευτικό μνημόσυνο στον καθεδρικό ναό του Αγίου Θεοδώρου Πάφου προϊσταμένου του Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου. Ομιλητής θα είναι ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου. Επίσης αύριο θα γίνει μεταφορά της φλόγας από το σημείο σύλληψης του ήρωα στη Λυσό, στο σπίτι του ήρωα στην Τσάδα.

Από το σπίτι του ήρωα μέχρι τον ανδριάντα τη φλόγα θα μεταφέρουν δρομείς του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομών, δρομείς του Σωματείου Περικλής Δημητρίου και Στέλιου Κυριακίδη.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν και Παγκύπριο Ποδηλατικό Αγώνα – Κύπελλο δρόμου “ Eυαγόρεια 2018 “ στη μνήμη του.

Επίσης την Τρίτη 13 Μαρτίου στις 24:00 ώρα απαγχονισμού του ήρωα, συναγωνιστές, συμμαθητές, φίλοι και εκτιμητές της θυσίας του, εναποθέτουν τα λουλούδια της αγάπης και της εκτίμησης τους στον ανδριάντα του ήρωα.

ΚΥΠΕ – Κική Περικλέους
ΚΥΠΡΟΣ-Πάφος
10/03/2018 09:42

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: