Κόντρα κυβέρνησης-ΝΔ για τη Novartis και τα στοιχεία στην Επιτροπή που αφορούν τον Σαμαρά




Επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή τα νέα στοιχεία που εστάλησαν στην επιτροπή της Βουλής σχετικά με τον Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως τη ΝΔ την ενδιαφέρει η συγκάλυψη του θέματος και όχι η πλήρης διαλεύκανση και αυτός είναι ο λόγος που επιχειρεί με προσχηματικά επιχειρήματα να εμποδίσει τις εργασίες της επιτροπής.

Ο ίδιος αναφερόμενος στα νέα στοιχεία που δόθηκαν χθες είπε: «Αντί η ΝΔ και οι συνεργάτες του κ. Σαμαρά να επιμένουν στον εκφοβισμό και τις λοιδορίες κατά των προστατευόμενων μαρτύρων, οι οποίες όπως φαίνεται πέφτουν στο κενό, αλλά και στις μυθοπλασίες περί σκευωρίας, οφείλουν να απαντήσουν ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές, τόσο στην Επιτροπή όσο και στους Έλληνες πολίτες, πώς γίνεται ενώ ο κ. Σαμαράς ισχυρίστηκε στη Βουλή ότι ουδέποτε έχει συναντηθεί ιδιωτικά με τον κ. Φρουζή, ο τελευταίος να λαμβάνει το επίμαχο παραπεμπτικό σημείωμα προς τον Χρήστο Σταϊκούρα;»

Νωρίτερα πάντως η εκπρόσωπος της ΝΔ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ είχε χαρακτηρίσει «επικίνδυνη για τη Δημοκρατία» την υπόθεση με τα νέα στοιχεία.

Αναφερόμενη στα στοιχεία που αναφέρονται στον κ. Σαμαρά η κ. Σπυράκη είπε πως «εμφανίζονται δύο προσκλήσεις πολύ συγκεκριμένες, τυπικές προς τον κ. Σαμαρά από την εταιρεία NOVARTIS, να συναντηθεί με στελέχη και να τους εξηγήσει τη φαρμακευτική πολιτική, ενώ η προστατευόμενη μάρτυρας με την ονομασία Αικατερίνη Κελέση, ισχυρίζεται ότι πήγε τροχήλατη βαλίτσα στο Μαξίμου το ’13. Φαίνεται ότι ο κ. Σαμαράς δεν πείστηκε από την τροχήλατη βαλίτσα το ’13 και έτσι τελικά δεν έκανε τη συνάντηση το ’14 με τα στελέχη της NOVARTIS για να τους εξηγήσει τη φαρμακευτική του πολιτική. Και το δεύτερο, υπάρχουν και σοβαρά ζητήματα, τα οποία αφορούν στην εφαρμογή του Νόμου. Στη Βουλή φτάνει μια μαρτυρία, που ελήφθη από την κυρία Τουλουπάκη στις 9 Μαρτίου, πέντε μέρες δηλαδή αφότου ξεκίνησε τις εργασίες της η Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής. Το είπε χθες κι ο κ. Βενιζέλος που είναι πιο αρμόδιος απ’ ό,τι είμαι εγώ σε αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: