“Καρατόμησαν” το No2 του FBI ένα βήμα πριν τη σύνταξη: Δίκαιη απόφαση ή εκδίκηση του Τράμπ;




Τα όρια της εκδίκησης αγγίζει η απόλυση του Άντριου Μακέιμπ από τη θέση του αναπληρωτή διευθυντή του FBI μόλις δύο ημέρες προτού αποκτήσει δικαίωμα πλήρους συνταξιοδότησης.

Την απόλυση υπέγραψε ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Τζεφ Σέσιονς, ο οποίος σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση με βάση ευρήματα έκθεσης του Γενικού Επιθεωρητή.

Ο Μακέιμπ που είχε υποβάλλει την παραίτησή του – η οποία δεν πρόλαβε να γίνει δεκτή- ήταν από καιρό το «μαύρο πρόβατο» για τους Ρεπουμπλικανούς και προσωπικά για τον Τραμπ καθώς θεωρούσαν πως είχε στενές σχέσεις με τον πρώην επικεφαλής του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ, (φίλο της Χίλαρι Κλίντον) και για αυτό τον λόγο είχε παίξει ρόλο στην έρευνα για το ιδιωτικό mail που είχε χρησιμοποιήσει η τότε υπουργός Εξωτερικών.

«Απομονώθηκα και έτυχα αυτής της μεταχείρισης εξαιτίας του ρόλου που διαδραμάτισα, για τις ενέργειες μου και για τα γεγονότα στα οποία ήμουν παρών μετά την απόλυση του Τζέιμς Κόμεϊ», ανέφερε ο Μακέιμπ με ανακοίνωσή του.
«Αυτή η επίθεση κατά της αξιοπιστίας μου είναι μέρος μιας μεγαλύτερης απόπειρας…να σπιλωθεί το FBI, οι αρχές επιβολής του νόμου και οι επαγγελματίες στις υπηρεσίες πληροφοριών γενικότερα», πρόσθεσε.

17/03/2018 05:00
ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP
Ουάσινγκτον

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: