Θα εμποδίσουμε με οποιοδήποτε τρόπο τη χρήση του όρου Μακεδονία, είπε ο Καμμένος




Ο Πάνος Καμμένος επανέλαβε την πάγια θέση του κόμματός του πως δεν θα δεχθεί συμφωνία που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία λέγοντας μάλιστα: «εμείς θα προσπαθήσουμε να εμποδίσουμε με οποιονδήποτε τρόπο τη χρήση του όρου αυτού στην ονομασία της γειτονικής χώρας».

Ωστόσο απέφυγε να πει εάν αυτή του η θέση μπορεί να τον οδηγήσει στη διάλυση της συγκυβέρνησης και την προσφυγή σε πρόωρες εκλογές λέγοντας: «Για να πέσει η κυβέρνηση πρέπει να το θέλουμε κι εμείς και ο κύριος Τσίπρας»
Ο ίδιος πάντως εκτίμησε πως η ΠΓΔΜ είναι πολύ δύσκολο στην παρούσα φάση να αλλάξει το Σύνταγμά τις υπό τις πολιτικές συνθήκες που επικρατούν εκεί.

Ως προς την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στην ονομασία Gorna Macedonija είπε: «Αυτή είναι η άποψη του Πρωθυπουργού. Σε μια κυβέρνηση συνασπισμού με «κόκκινες γραμμές» από τους δύο εταίρους, οι οποίες γίνονται σεβαστές κάθε φορά από κάθε μέρος του κυβερνητικού συνασπισμού.Πιστεύω ότι το «Σκοπιανό» δεν θα έλθει ούτε πριν ούτε μετά τις εκλογές».

Για τους Έλληνες στρατιωτικούς

Την εκτίμηση ότι μετά την παρέμβαση Τουσκ και Γιούνκερ υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να επιστρέψουν στα σπίτια τους οι δύο στρατιωτικοί πριν από το Πάσχα εξέφρασε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Αντέννα.
Ο ίδιος ωστόσο τόνισε ότι κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος για το τι θα πράξει τελικά η Τουρκία και επανέλαβε πως δικαιώθηκε για τα «περί ομηρίας των δύο Ελλήνων στρατιωτικών».

Ο Πάνος Καμμένος υπέκυψε στον πειρασμό να σχολιάσει τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας περί «υπερτροφικού λογου», αναφέροντας πως την πολιτική του ΥΕΘΑ την χαράζει ο ίδιος σε συνεργασία με τον πρωθυπουργό και πως ο καθένας μπορεί να κάνει τα δικά του σχόλια. «Καρφώνοντας» τον κύριο Κουβέλη είπε πως για τον διορισμό του συναίνεσε και ίδιος και οι αρμοδιότητές του έχουν να κάνουν με τα στρατιωτικά νοσοκομεία και την αμυντική βιομηχανία, ενώ θέλοντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, είπε πως σε αυτούς τους τομείς συνεργάζονται άριστα.

«Οι δύο στρατιωτικοί είναι όμηροι, διότι βρίσκονται έγκλειστοι σε μια φυλακή, χωρίς επί 26 ημέρες να τους έχει απαγγελθεί κατηγορητήριο, ενώ εκατοντάδες φορές τα τελευταία χρόνια, σε ανάλογες περιπτώσεις, στρατιώτες και από την Ελλάδα και από την Τουρκία επεστράφησαν μετά από συνεννοήσεις μεταξύ των διοικητών των μονάδων στην μεθόριο», είπε ο κύριος Καμμενος και πρόσθεσε: «Από την πρώτη στιγμή, που δεν έγινε εφικτή η συνεννόηση μεταξύ των Ταξιάρχων, κατάλαβα ότι είναι κάτι πολύ σοβαρό και πρόκειται για ομηρία. Μιλάμε για Ευρωπαίους πολίτες. Δεν είναι Έλληνες, διότι είναι ευρωπαίοι στρατιωτικοί που φυλούν ευρωπαϊκά σύνορα και είναι και νατοϊκοί στρατιωτικοί».

 

 

Πηγή: ANT1 News

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: