Εικόνα ολικής καταστροφής: Μεγάλη πυρκαγιά κατέκαψε την Β’ ΔΟΥ Λάρισας (pics, video)




Μεγάλη πυρκαγιά ξάσπασε στο κτίριο όπου στεγάζεται η Β’ ΔΟΥ της Λάρισας, στο κέντρο της πόλης. Οι αρχές έχουν απομακρύνει τους ένοικους που βρίσκονται κοντά στο σημείο για λόγους ασφαλείας.

H φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο περίπου στις 2 μετά το μεσημέρι. Επί τόπου παραμένουν 18 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με έξι οχήματα. Μετά το τέλος της κατάσβεσης αναμένεται να γίνει αποκάθαρση.

Σημειώνεται πως διεξάγεται προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς, ενώ ειδικοί πραγματογνώμονες αναμένεται να ερευνήσουν τους λόγους για τους οποίους το κτίριο τυλίχθηκε στις φλόγες.

Όπως αναφέρει το thessaliatv.gr, η διευθύντρια της Β’ ΔΟΥ, κα Τζιόρτζιου, δήλωσε ότι όσα αρχεία χάθηκαν, μιας και το έγγραφο υλικό ήταν αρκετό, μπορούν να ανακτηθούν καθώς έχουν μηχανογραφηθεί, ενώ βασικό υλικό το οποίο παρέμενε έγγραφο έχει σωθεί και αφορά γονικές παροχές, μεταβιβάσεις και κληρονομιές.

«Ό,τι έγινε πάντως έγινε μετά τις 7 το απόγευμα. Μέχρι τότε είμαι βέβαια, καθώς υπήρχε και συνεργείο ελέγχου στον χώρο δεν υπήρχε τίποτε» αναφέρει η κα Τζιόρτζιου, με τις πληροφορίες πάντως να αναφέρουν ότι από εκείνη την ώρα και μετά υπήρχε μυρωδιά καμένου υλικού στον χώρο.

Στο σημείο βρέθηκε και ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, τονίζοντας ότι η φωτιά σύμφωνα με πληροφορίες που είχε από μέλη της Πυροσβεστικής δεν προκλήθηκε από έξωθεν παρέμβαση.

Από την άλλη, ο διοικητής Πυροσβεστικής Περιφέρειας Θεσσαλίας, κος Σκούπρας, με δηλώσεις του επισημαίνει ότι η Υπηρεσία του ειδοποιήθηκε στις 5 περίπου το πρωί από την Αστυνομία για τη φωτιά, με 35 μέλη του Σώματος και 9 οχήματα, τόσο από τη Λάρισα όσο και από Τρίκαλα και Καρδίτσα να σπεύδουν στο σημείο, παλεύοντας για ώρες με τις φλόγες.

Ζημιές στα καταστήματα που βρίσκονται στο ισόγειο δεν υπάρχουν, ωστόσο η φωτιά έκαιγε υλικό μέχρι και τώρα, με πυκνούς καπνούς να βγαίνουν από στα σπασμένα παράθυρα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: