Οι Ρώσοι επέλεξαν να είμαστε αντίπαλοι, λέει ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας




Η υπόθεση της δηλητηρίασης του πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ στη Βρετανία, μέχρι αυτά που είδαμε στην Ουκρανία και την Κριμαία, δείχνουν ότι η Ρωσία “επέλεξε να είναι στρατηγικός αντίπαλος”, εκτίμησε σήμερα ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζιμ Μάτις.

“Ανέκαθεν επιθυμούσαμε να συνεργαζόμαστε με τη Ρωσία όταν αυτό ήταν δυνατό” είπε ο Μάτις όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για την πιθανότητα βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ Ουάσινγκτον και Μόσχας, μετά την επανεκλογή του Βλαντιμίρ Πούτιν στη ρωσική προεδρία.
“Δυστυχώς, (οι Ρώσοι) επέλεξαν τελευταία να είναι στρατηγικοί αντίπαλοι, από αυτό που συνέβη στη Βρετανία, μέχρι αυτά που είδαμε στην Ουκρανία και την Κριμαία” πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας, υποδεχόμενος στο Πεντάγωνο τον Νορβηγό ομόλογό του Φρανκ Μπάκε-Γιένσεν.

Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τηλεφώνησε στον Πούτιν για να τον συγχαρεί για την επανεκλογή του αλλά απέφυγε να αναφερθεί στο θέμα της δηλητηρίασης του Σκριπάλ.
Ο Μάτις τόνισε ότι οι ΗΠΑ είναι “ανοιχτές” στο ενδεχόμενο συνεργασίας και ότι επιθυμούν “την ειρήνη και τη σταθερότητα” αλλά ταυτόχρονα “υπερασπίζονται τους δημοκρατικούς θεσμούς και τα μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας”.

20/03/2018 23:16
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: