Οι Κούρδοι που πολεμούσαν το Ισλαμικό Κράτος αποχώρησαν και οδεύουν προς την Αφρίν




Μία εκπρόσωπος των κουρδικών δυνάμεων της Συρίας (YPG-SDF), που υποστηρίζονται ακόμα από τους Αμερικανούς και συμμετέχουν στον πόλεμο εναντίον των τζιχαντιστών, ανακοίνωσε ότι η μάχη κατά των εξτρεμιστών του Ισλαμικού Κράτους, στη βορειοανατολική Συρία είναι σε καθεστώς «παύσης», δεδομένης της τουρκικής επίθεσης στην Αφρίν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Associated Press, η Lailawa Abdullah δήλωσε ότι η εκστρατεία εναντίον των τζιχαντιστών στη βορειοανατολική επαρχία Deir el-Zour έχει σταματήσει επειδή οι μαχητές από τις Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας (SDF) που υποστηρίχθηκαν από την Ουάσινγκτον έχουν αποσυρθεί για να βοηθήσουν τους Κούρδους του YPG που πολεμούν στην Αφριν.

Η Τουρκία που εισέβαλε τον Ιανουάριο στη Συρία ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει καταλάβει το κέντρο της πόλης.

Η κ. Αμπντουλάχ δήλωσε ότι το Ισλαμικό Κράτος ςίναι ακόμα παρόν σε μια μικρή περιοχή του πλούσιου σε πετρέλαιο βορειοανατολικού Deir el-Zour και ότι ο αγώνας στην Αφρίν θα παρατείνει την παρουσία της ομάδας στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Πρόσθεσε ότι το Ισλάμικό Κράτος έχει πραγματοποιήσει ήδη αρκετές επιθέσεις εναντίον θέσεων του SDF που είχαν προηγουμένως απελευθερωθεί στην επαρχία.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: