Οι φυσικοί πόροι ανήκουν σε όλους τους Κύπριους: Συνέντευξη Αναστασιάδη στο Al Jazeera




Για το Κυπριακό και τα Ενεργειακά μίλησε στον Al Jazeera ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, δηλώνοντας για ακόμη μία φορά, έτοιμος να επανέλθει στο τραπέζι των συνομιλιών για επίτευξη λύσης στο Κυπριακό».

Επιπρόσθετα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε στη συνέντευξη, πως κάθε φορά που αποτυγχάνεται η επίτευξη λύσης, ο κόσμος απογοητεύεται και η έλλειψη εμπιστοσύνης αυξάνεται.

Όσον αφορά τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ και το ζήτημα συνεκμετάλλευσης των κοιτασμάτων φυσικού αερίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε πως εδώ και τέσσερα χρόνια γίνονται συνομιλίες για επίτευξη λύσης και το θέμα των υδρογονανθράκων δεν βρέθηκε ποτέ στο τραπέζι, διότι έχει συμφωνηθεί. Οι φυσικοί πόροι ανήκουν στο κράτος και όλους τους νόμιμους κατοίκους της Κύπρου, είτε πρόκειται για Ε/κ, είτε για Τ/κ».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε ακόμη και στις έρευνες που θα αρχίσουν σύντομα από την ExxonMobil. «Ελπίζω η Τουρκία να απόσχει από οποιαδήποτε εχθρική πράξη». Σε ερώτηση του δημοσιογράφου εάν ζήτησε από τις ΗΠΑ την οποιαδήποτε στρατιωτική υποστήριξη για εξασφάλιση των ερευνών, είπε πως δεν επιθυμεί να εμπλακεί στρατός, αλλά εναπόκειται στις ΗΠΑ να προστατεύσουν τα δικά τους συμφέροντα. «Εμείς κάναμε ότι έπρεπε για να πετύχει το ενεργειακό μας πρόγραμμα», κατέληξε.

Πηγη: philenews.com

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: