Η Ευρώπη ενωμένη απέναντι στην τρομοκρατία, στηρίζοντας τα θύματα, λέει ο Αβραμόπουλος




«Η Ευρώπη στέκεται ενωμένη απέναντι στην τρομοκρατία, και θα συνεχίσει να το κάνει, στηρίζοντας τα θύματα», τόνισε μεταξύ άλλων ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας σε εκδήλωση στις Βρυξέλλες για την 14η Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων της τρομοκρατίας.

«Η σημερινή εκδήλωση», σημείωσε, «δεν είναι μια συνηθισμένη εκδήλωση. Η σημερινή ημέρα είναι έντονα φορτισμένη. Είναι τιμή μου να σας καλωσορίσω σήμερα εδώ, σε αυτήν την εκδήλωση για την 14η Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων της τρομοκρατίας. Όλοι βρισκόμαστε, σήμερα, εδώ, με έντονα συναισθήματα. Κάθε χρόνο, θρηνούμε περισσότερα θύματα. Περισσότεροι άνθρωποι έχασαν πρόωρα τη ζωή τους. Περισσότερες ζωές καταστράφηκαν».

Ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε ότι η τρομοκρατία αντιπροσωπεύει την απεχθέστερη έκφανση της ανθρώπινης φύσης, την παράλογη βία σε βάρος αθώων, τον μηδενισμό, την ευθεία επίθεση ενάντια στις πολυτιμότερες αξίες – της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της ανεκτικότητας -, του πολλαπλασιασμού των θυμάτων, εκείνων που έχασαν τη ζωή τους και εκείνων που συνεχίζουν να ζουν υποφέροντας.

«Σήμερα, σε έναν κόσμο που δείχνει ολοένα και πιο πολύ να οδηγείται στον απομονωτισμό και την πόλωση, πρέπει να ενώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να μην επιτρέψουμε να συμβεί κάτι τέτοιο», είπε και πρόσθεσε ότι «δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον εξτρεμισμό να εκθρέψει και να κατακερματίσει την κοινωνία μας, βρίσκοντας λεία ανάμεσα σε όσους αισθάνονται κοινωνικά περιθωριοποιημένοι και σε μειονεκτική θέση».

«Τα θύματα, οι οικογένειες και οι φίλοι των θυμάτων, είστε οι πιο γνήσιοι πρεσβευτές που διαθέτουμε στην προσπάθειά μας να προστατεύσουμε άλλα άτομα από το να παρασυρθούν σε τρομοκρατικές πράξεις», επισήμανε ο κ. Αβραμόπουλος και σημείωσε: «Δεν θα υποφέρετε πλέον σιωπηρά. Μια Ευρώπη που προστατεύει δεν αφήνει πίσω της κανένα θύμα. Η κατάλληλη νομοθεσία τίθεται σε ισχύ σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση για την προστασία των δικαιωμάτων σας: ως θύματα με την ευρύτερη έννοια, αλλά και πιο συγκεκριμένα ως θύματα τρομοκρατίας. Έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, όλα τα κράτη μέλη θα έχουν θέσει σε ισχύ αυτή τη νομοθεσία. Τα θύματα της τρομοκρατίας σε ολόκληρη την Ένωση θα έχουν άμεση και δωρεάν πρόσβαση σε επαγγελματικές και εξειδικευμένες υπηρεσίες στήριξης για όσο χρονικό διάστημα έχουν ανάγκη, σε συμβουλές σχετικά με νομικά, οικονομικά και πρακτικά θέματα, σε υποστήριξη σε ό,τι αφορά αξιώσεις αποζημίωσης, σε πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη και νομική υποστήριξη και σε μέτρα προστασίας στο πλαίσιο ποινικών διαδικασιών».

10/03/2018 12:39
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: