Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Οι κατηγορίες του Μουσταφά Ακιντζί για τη μη διάνοιξη κάποιων οδοφραγμάτων, η μείωση των εσόδων της CYTA, το ζήτημα των Θαλασσινών Σπηλιών στην Πέγεια, η διαδικασία για πλειστηριασμούς ακινήτων, η κατάσταση στην Αφρίν, και οι εκλογές στη Ρωσία, είναι τα κυριότερα θέματα που προβάλλει σήμερα ο κυπριακός Τύπος.

Η “Αλήθεια” υπό τον τίτλο “Πορεία CYTA: Όταν μιλούν οι αριθμοί” γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι μειώνονται συνεχώς τα έσοδα και τα κέρδη της Cyta από τον οξύ ανταγωνισμό στις τηλεπικοινωνίες. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι σε συνέντευξή του στον Al Jazeera ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δηλώνει έτοιμος εδώ και τώρα για συνομιλίες. Αλλού γράφει ότι η Βουλή θα εξετάσει αλλαγές στη νομοθεσία για την εργοδότηση κρατικών αξιωματούχων.

Ο “Πολίτης” κάτω από τον τίτλο “Στον πάγο η Πέγεια λόγω ζωνών του 2008”, γράφει, στο κύριο του θέμα, πως ο διευθυντής του Τμήματος Περιβάλλοντος αντιδρά στην προσπάθεια ενοχοποίησης του τμήματο για τις αναπτύξεις στην Πέγεια στην περιοχή των Θαλασσινών Σπηλιών. Αλλού γράφει για την επανεκλογή για τέταρτη φορά του Βλαντιμίρ Πούτιν στην προεδρία της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Σε άλλο του θέμα γράφει πως σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο διάλογος στο ΑΚΕΛ για αλλαγές και εκσυγχρονισμό του κόμματος.

“Ο Φιλελεύθερος” στο κύριο του θέμα, με τίτλο “Διαφυγή μέσω οδοφραγμάτων”, γράφει πως ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί αντί να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στρέφεται στα οδοφράγματα, επιρρίπτοντας ευθύνες στην ε/κ πλευρά για τη μη διάνοιξή τους. Αλλού, γράφει ότι καταδίκασαν ερήμην τον πρώην Δικαστή των ΕΔΑΔ Λουκή Λουκαΐδη για υπόθεση υπέρβασης ορίου ταχύτητας στη Γρίβα Διγενή, επιβάλλοντας του πρόστιμο 200 ευρώ και 2 βαθμούς ποινής. Σε άλλο του θέμα γράφει ότι οι Ρώσοι που διαμένουν στην Κύπρο προσήλθαν χθες στα εκλογικά κέντρα που στήθηκαν σε πέντε επαρχίες.

Η “Χαραυγή” τιτλοφορεί το κύριο της θέμα “Στο σφυρί σπίτια και την Αγία Εβδομάδα…” και γράφει πως στους πρώτους πλειστηριασμούς, χωρίς επιφυλασσόμενη τιμή, προχωρούν οι τράπεζες, καθώς το επόμενο διάστημα προγραμματίζονται πλειστηριασμοί για 150 ακίνητα. Σε άλλο της θέμα γράφει πως πάνω από 200 χιλιάδες πρόσφυγες έχουν εγκαταλείψει την Αφρίν, αφότου άρχισε η τουρκική επιχείρηση, και την ανατολική Γούτα, αφότου άνοιξαν ανθρωπιστικοί διάδρομοι. Αλλού, γράφει για τις περιβαλλοντικές έρευνες στο τεμάχιο 10 που πραγματοποιεί το ένα από τα δύο ερευνητικά σκάφη της Exxon Mobil.

ΚΥΠΕ – Θωμάς Κεττένης
ΚΥΠΡΟΣ-Λευκωσία
19/03/2018 07:47

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: